2015-05-25

Fun arena

Vi åkte till PGE arena som byggdes inför EM i fotboll 2012. Den har 43000 sittplatser! Vi såg aldrig den delen av arenan, sorry Håkan, jag vet att jag brukar fotografera någon fotbollsplan åt dig när jag är på semester, men du får nöja dig med en bild på arenan. Vi var i lokalerna under själva fotbollsarenan, i något som kallas Fun Arena.


Där fick vi testa deras Escape rooms. Vi delades in i lag, Elvira och jag jobbade tillsammans med Ämma och hennes dotter. Vi stängdes in i ett rum och hade en timme på oss att ta oss ut. Först förstod vi ingenting, vi hamnade i ett rum som såg ut som passagerardelen av ett flygplan, med fyra säten. Det kändes lite obehagligt att vara instängda och vi var lite rädda att de skulle simulera/visa film på en flygkrasch eller så. Inget hände och då började vi undersöka rummet och hittade en väska med lite saker i som visade sig vara ledtrådar. Jag vill inte avslöja för mycket, men vi fick upp ett hänglås till en garderob där det fanns en låst väska och vi fick upp dörren till cockpit, där det fanns ytterligare ledtrådar.


Sedan lyckades jag desarmera bomben i väskan! Bilden är jättesuddig, jag vet, men det gick lite fort när jag tog den för jag misstänker att man inte får ta kort därinne... Och vi var kameraövervakade hela tiden! De skickade ledtrådar till oss på datorskärmar när de såg att vi körde fast. När vi hade desarmerat bomben kunde vi öppna dörren och gå ut.


Vi tyckte vi hade varit därinne jättelänge, så vi blev förvånade och lyckliga när vi insåg att vi var det första laget som klarade sitt rum! Alla grupper hade olika rum.
Det här var nog ingenting för en 6-åring och min 10-åring tyckte inte heller det var så kul. Flera av de övriga barnen, de äldre, tyckte det var jättekul. Jag tror att om vi hade varit lite piggare och vetat lite mer om vad det var för typ av aktivitet i förväg så hade vi uppskattat det här, både Elvira och jag. Jag skulle gärna göra det igen nu när jag vet vad det handlar om, jag gillar ju att klura.


Sedan fick barnen hoppa!


Hopp bland de blå kuberna var kul!


De som ville kunde åka gokart, de var eldrivna så det lät och luktade inte lika mycket som det ofta annars gör när man kör gokart. Positivt! Elvira ville dock inte testa.


Istället gick vi på legoutställningen som fanns. Jag älskar lego och tycker det är så häftigt att man kan bygga så fantastiska skapelser. Här är PGE Arena!


Musikinstrument, byggda av lego!

 
Och Titanic, flera meter lång och byggd helt i lego, fanns också att titta på. Så häftigt!
 
Fun Arena är ett roligt ställe, det finns fler aktiviteter att göra, men de testade inte vi. Jag tror att man fick betala för varje enskild sak, vilket jag tycker är ett småtråkigt system. Det är bättre när man betalar entréavgift och sedan kan testa allt. Men eftersom det inte var vi som betalade så kan jag inte säga säkert hur det fungerar.
 
Escape rooms tycker jag att vi ska importera till Sverige!
 
Som vanligt så har vi Stena Line och Pomorskie travel att tacka för allt roligt vi får testa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar