2019-09-24

Loppis, bio, kräftor och förberedelser

Mathilda och jag åkte på loppis i eftermiddags. Loppisen hölls vid en nostalgimack, som tyvärr inte längre är öppen för allmänheten. 



Det var saker från ett dödsbo och det fanns en massa prydnadssaker. 



Jag köpte några julsaker och en fin plåtburk!



Vi åkte hem en stund innan vi åkte på bio. Filmen var populär och vi var lite sena, det är inte ofta kön är lång men idag var den det. Kul med mycket folk! 



Vi såg Downton Abbey! Jag har följt och älskat serien i många år och blev alldeles lycklig av filmen. Bara musiken och vyerna räckte för att klistra ett leende på mina läppar. Riktig feel-good! Bäst av alla är ojämförligt Maggie Smith. Hennes repliker och minspel! 
Nu skulle jag verkligen vilja att de spelade in en film till...



Mathilda och jag åkte hem och åt Håkans goda kräftsoppa. Jag glömde bort mig helt, kände plötsligt att det gjorde ont i magen och insåg att jag glömt att tugga ordentligt. Sväljer man för stora bitar kan det gå så illa att det blir stopp i tarmen och de måste operera. Men det verkar ha gått bra!



Sen förberedde jag mig för arbetsstart, packade matsäck för hela dagen! 



Slut på sjukskrivningen, dags för vardag!

4 kommentarer:

  1. Hej, jag har varit utan dator länge men snart kommer problemet att vara löst. Jag har läst ikapp i din blogg, jag visste inte ens att du har opererats! Lycka till med ditt nya liv, livsstil och jag håller tummarna för att du får de resultat du vill.

    Jag har inte skrivit så mycket om detta i min blogg eftersom det är känsligt för några nära som läser bloggen men jag gjorde också en livsstilsförändring förra sommaren. Ingen operation men jag vägde mer än jag önskade och mådde sämre än jag önskade så jag bestämde mig för att lägga om kosten. Äter nästan uteslutande vegetariskt, slutade med snabba kolhydrater såsom socker och vitt mjöl, pasta, bröd mm. Räknade kalorier. Jag gick ner 20 kg på ett år och nu är nästa steg att hålla den vikten. Nådde målet i somras. Jag har varit sockerberoende och är rädd för att trigga igång det så jag vågar inte ha sötsaker hemma, bättre för mig att undvika helt men nu äter jag när jag blir bjuden. Det känns fortfarande lite jobbigt att bli bortbjuden och inte själv ha kontroll på maten. Jag har låg ämnesomsättning och går upp i vikt direkt jag inte följer min plan. Jag förstår ju att jag måste behålla min ändrade kost för att behålla vikten som jag har kämpat mig till, samtidigt vill jag kunna göra lite avsteg till kalas och högtider så för min del är det planering.
    Jag håller tummarna för att det går bra för dig nu när du börjar jobba igen också och återigen, lycka till!! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. 20 kg är riktigt bra gjort! Hoppas det går bra att hålla vikten!

      Radera
  2. Hoppas att det går bra att jobba; håller tummarna!

    SvaraRadera