2015-07-26

Böcker i juni

1/6 Sjöjungfrun av Camilla Läckberg
3/6 Fyrvaktaren av Camilla Läckberg
5/6 Änglamakerskan av Camilla Läckberg
10/6 Allt för dig av Sheila O´Flanagan
13/6 Inte han! av Sheila O'Flanagan
16/6 Nyårskyssen av Nora Roberts
18/6 Falleri fallera falleralla av Carin Gerhardsen
20/6 Sista brevet från din älskade av Jojo Moyes
22/6 Den tredje hustrun av Lisa Jewell
24/6 Hjärtats mörker av Jonas Moström
26/6 Mirakelmannen av Jonas Moström
27/6 I skymningen sjunger koltrasten av Linda Olsson
28/6 Nej! Jag vill inte gå med i en bokcirkel av Virginia Ironside

13 böcker i juni, några har jag läst förut och skrivit om då.
Nyårskyssen är den sista i Värdshus-trilogin och naturligtvis blir den sista brodern kär i den sista kompisen. De lyckas också ta reda på vad som har hänt med kvinnan som spökars fästman. Som vanligt lite osannolikt, lite för tillrättalagt, men helt ok slöläsning.
Falleri fallera falleralla var den sista i Hammarbyserien och den var riktigt bra. En kvinna och ett barn blir ihjälslagna på en gata i Stockholm. Det visar sig att morden hänger ihop med händelser för många år sedan, ett barn som slogs ihjäl i en sandlåda, en skidåkare som körde ihjäl sig och en flicka som försvann. Spännande och bra!
Sista brevet från din älskade handlar om en kvinna som tappar minnet i en olycka men som hemma hos sig hittar kärleksbrev från en okänd man. Många år senare hittar en journalist samma kärleksbrev i tidningens arkiv. Vem är breven ifrån? Hur gick det för brevskrivaren? Läsvärt, lite vemodigt, bra.
Den tredje hustrun handlar om Adrian, vars tredje fru hamnar under en buss. Olycka? Självmord? Det visar sig att under den till synes ok fasaden så ligger det mycket och lurar, nu nystas hemligheterna upp. Bra och intressant!
Hjärtats mörker börjar med att några barn hittar en kvinna mördad. Polisen Johan lär känna barnen och deras mamma medan han löser fallet. Läkaren Eriks fru är otrogen med en annan kvinna under en skrivarkurs. Helt ok, rätt spännande!
Mirakelmannen arbetar på en klinik för alternativ vård och sägs kunna utföra mirakel. Han dör i vad som antas vara en fiskeolycka. Polisen Johan återvänder tills sin barndoms by och lyckas ta reda på en del om dödsfallet och om händelser i hans egen barndom.
I skymningen sjunger koltrasten är en intressant och fängslande bok om tre ensamma människor som bor grannar i ett hyreshus. Jag gillade den mycket, bortsett från att den slutar som ett frågetecken vilket jag avskyr.
Nej, jag vill inte... handlar om snart 60-åriga Marie som tycker att det bästa med att bli gammal är att slippa lära sig nya saker, resa, läsa böcker osv. Rolig, lite annorlunda tankar.

1 kommentar:

  1. Jösses vad mycket böcker du läser! Jag tycker om att läsa böcker, men det senaste året har jag varit mer intresserad av att läsa tidningar och bloggar...

    SvaraRadera