2015-07-15

Från ett paradis till ett annat

Så här såg det ut genom sovrumsfönstret när jag vaknade i går morse. Så skulle man alltid ha det, sååå vackert.


Vi hälsade på kossorna som kom för att dricka vatten. 


Frukost på altanen. 


Barnen ville lära sig att ro. Det gjorde de snabbt. Roligast var dock att svänga, jag blev lite åksjuk när de snurrade runt. 


Mamma kom ut och förmiddagsfikade. Håkan fick också kaffe, men han vill heldt inte vara med på bild. 


Oskar och Håkan gick och fiskade, vi tjejer gick och hälsade på fåren. Det här är vi säkra på att det är Elsa, ett flasklamm som är väldigt tamt. Hon har till och med varit på skolan och hälsat på. Elvira trivs verkligen bland djuren, hon var ofta inne hos hästarna och klappade dem.  


Mamma tittade om det dykt upp någon svamp, hon såg några småttingar. 


Mamma visade barnen runt i husen som finns på gården, det är ett gammalt torp med stall, ladugård, lada mm. Det här är en gammal vacker lösning på problemet att hålla dörren stängd, tycker jag. 


Det blev en roddtur till så mamma/mormor fick se hur duktiga barnen är att ro, och att vara hopp-i-land-Kalle och dra upp båten. 


Efter lunch, korv och mos, och lite bad åkte vi hemåt. Där blev det poolbad för första gången sen innan vi var till Sälen. Oskar är verkligen lycklig över att han får bada nu!



På kvällen var det dags för "svansen på Skansen" med spansk mat. Det blev Pinxos, baskiska tapas. Lite olika röror, chorizo, serranoskinka mm. 


Gott!


Sen tittade vi på Victorias födelsedagsfirande på TV. Oskar såg sin klasskamrat Nelly på TV, det var roligt, tyckte han!

Jag blev så sugen på att åka till Öland, som också är ett sommarparadis som jag älskar!

1 kommentar:

  1. Öland är verkligen ett sommarparadis! När vi var barn brukade vi ta båten dit och åka lner ängsefter kusten och besöka Västervik bl a och det var såå underbart! Vad jag saknar det varje sommar nuförtiden...! Har ni varit i Västervik? Om inte är det verkligen värt ett besök på sommaren - så mysigt, speciellt vid hamnarna!!!

    SvaraRadera