2015-07-23

På väg hem från Riga!

Efter en natt med lite sömn (för mig och Mathilda) vaknade vi på svenskt vatten. (Vad glad man blir över att se ordet Telia överst på mobilen!) Vi åt frukostbuffé och blev mätta och belåtna. Om jag ska recensera frukosten så hade de för lite brödsorter att välja på och lite tråkiga pålägg, men annars var det väl helt ok. Jag stör mig dock på den röriga placeringen av sakerna. Müsli och efterrätter hade de ställt tillsammans, lite blandat sådär. Kaviaren var lååångt från äggen, marmeladen fanns bredvid yoghurten, lååångt från bröd och pålägg. Ja, ja, man fick ju motion i alla fall!


Barnen åkte motorcykel och handlade lite. Vi tittade på skärgården. Sedan kom vi fram till Stockholm och det var dags att gå av båten. Mathildas fönster var det närmast landgången, vårt var det tredje från landgången. 


Efter en jobbig bussresa, trångt med väskor och mycket folk, kom vi till centrala Stockholm. Det var dags för lunch och vi hamnade på Pizza Hut. Barnen åt pannkakor och vi andra pizzabuffé. 


Sedan strosade vi runt i Stockholm. Shopping på TGR, promenad i gamla stan, Stockholms smalaste gata. 


Trötta fötter (och huvuden, jag gungar fortfarande efter båtresan) vilar en stund på Stortorget. Och vi pratade om Stockholms blodbad. Oskar testade mobilkamerans timerfunktion (det heter nog nåt annat men jag kommer inte på vad). 


Vi tittade på slottet, vattnet och en svan. 


Trötta fötter vilar igen, under en kastanj. Sedan blev det fika på caféet bakom. 


I Kungsträdgården såg vi en smart såpbubbleanordning, ska se om vi kan få till nåt liknande. Barnen poserade på lejonet också och tittade på en clown som gjorde ballongfigurer. 


En grupp mormoner gjorde gatukonst på Sergels torg. Man ser inte hela, men det är en smal stig i en ravin som leder till ett träd. 


Så småningom fick vi kliva på bussen och åka hem. 


Det kändes rätt skönt att vara på väg hem. Vi har haft det bra men det har varit intensivt!


Vi klev av bussen och gick till bilen via en tunnel. Där började Oskar springa och vips! så låg han på backen. Han drog en väska och fick inte fram händerna för att ta emot sig så ansiktet tog värsta smällen. Först trodde jag att han skadat handen/handleden, då den låg lite konstigt, men det verkar inte vara någon fara. Däremot har han två små jack i pannan, skrapsår på och under den svullna näsan, fläskläpp med ett jack i och två skrapade knän. Lille plutten! "Varför var jag tvungen att skada det finaste på kroppen?"


Bortsett från det och från den stormiga natten har vi haft det bra. 

Det bästa enligt Elvira var hästarna i lekrummet på båten, frihetsmonumentet i Riga och att sitta längst fram i bussen på vägen hem. Det roligaste var att komma hem. 

Det bästa enligt Oskar var motorcyklarna, bilspelet, fotbollsspelet och buffén, särskilt efterrätten, på båten samt att åka spårvagn. 

Mathilda tyckte bäst om att se Riga. 

Håkan tyckte det bästa var Riga, en trevlig och fin stad. 

Jag tyckte att det bästa var att strosa i Riga och att äta buffé på båten. 

Idag tänker vi vara hemma och slöa!

1 kommentar: