2018-08-03

Vandring och fönstershopping i Sälen

Torsdagen började Håkan, Mathilda och jag med att vandra uppför Flatfjället, som syrrans stuga ligger vid. Vi gick på spängerna som så många gånger förr, men det tråkiga är att de ansvariga för dem har beslutat att sluta underhålla dem, så snart finns det inga spänger kvar.Vi gick upp på toppen av fjället, där det står en mast. Det finns en till mast en bit ner. Det gör det lätt att hitta fjället från t ex skidbacken. Vi såg Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället där uppifrån.


Mathilda på toppen!


Håkan på väg ner.


När vi kom ner till stugan blev det våfflor till lunch. Våfflor med glass, grädde och hjortronsylt, det smakade finemang!


Sedan tog alla vuxna bilen på en liten utflykt. Vi åkte till Sälens bygghandel strosade runt. Nära den hittade vi en cache vid ett vattenfall jag aldrig sett tidigare.


Vi gick i en delikatessbutik, Dalaboden och en antik & kuriosa-butik.


Sedan blev det bad i Västerdalälven igen! Det ser ut som att vi var ensamma, men det var vi långt ifrån.


Vi åkte hem, Håkan tvättade lite fönster och så småningom åt vi tacos till kvällsmat. Sedan tog Mathilda, Maria och jag en liten kvällstur och tittade runt lite vid Tandådalen och vid Hundfjället, där de håller på och bygger en ny lift.


Så småningom åkte vi hem och tittade på Ernst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar