2018-08-26

Helg!

Helgen började med att jag stressade hem för att hinna baka en äppelpaj innan Camilla och Tyra kom på besök! Pajen glömde jag fotografera, det här är en bild på resterna. Den var god, det var den knäckiga äppelpajen jag brukar göra. Camilla och jag fick en trevlig pratstund.
Sedan handlade jag och så var det kväll. Fångarna på fortet var på på TV:n, och jag tittade lite på det men mest på Blacklist. Jag behöver skaffa nåt handarbete att hålla på med om höstkvällarna, känner jag.


Igår förmiddag gjorde jag müsli. Jag tog havregryn, solroskärnor, pumpafrön, valnötter och kanel och hällde ut på en plåt, sedan hällde jag över vatten och olja och blandade runt och körde det i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Den ska avsmakas till frukost idag när det här blogginlägget är klart!


Jag hällde upp den i en fin burk!


På eftermiddagen åkte barnen och jag till stan. Oskar hade nämligen blivit lovad att få ta hål i örat när han fyllde tio, men då var det sommar och varmt och ingen bra tid för det, så vi väntade lite. Här sitter han och väntar och är rätt nervös!


Men det var inte så farligt!


Det här läkörhänget valde han:


När vi ändå var till stan passade vi på att köpa skor, Oskar behövde inneskor till gympa och fotboll och Elvira behövde gympaskor.

Min dotter var väldigt kramgo och väldigt laddad för någon boxningsmatch mellan några youtubers eller nåt, Logan Paul och nån mer. Hon trodde det var klockan fem, sen visade det sig att det började halv sju och den match hon ville se började tydligen halv tio...


Syrran kom och grillade på kvällen och sen tittade vi på en film, How It Ends. En man är i Chicago och pratar i telefonen med sin flickvän i Seattle, när något händer och samtalet bryts. Han hinner se på TV att de tror att det är ett jordskalv i västra USA, innan strömmen bryts. Han och hans blivande svärfar, som han inte kommer överens med, bestämmer sig för att åka och leta reda på henne.
Skulle kunna vara en OK story i en OK film. Men det var det inte. En dag efter katastrofen, som ingen egentligen vet vad den består av, har alla människor blivit elak, försöker stjäla kontanter och bensin och alla har skjutvapen. Vanliga människor finns nästan inte. Och i slutet får man varken veta vad som hänt eller hur det går... Ja, vad kan man vänta sig av en aktionkatastrofthriller?
Men syrran och jag hade rätt kul och skrattade mycket åt filmen ändå.

Nu ska jag äta frukost!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar