2013-07-20

Öland, lördag!

 
Dagen började tidigare än nödvändigt, vi hade väl resfeber allihop. Det resulterade i att vi kom iväg före utsatt tid, redan 06.40. Vi åt frukost på en rastplats utanför Borensberg. Vi cachade i Åtvidaberg. Utanför Västervik blev det förmiddagsfika. Vid tolvtiden kom vi till Ölandsbron. Det är en sån härlig känsla att åka över den, då känns det verkligen som semester. När vi nästan kommit över bron fastnade vi i en kö. Det visade sig att det hänt en olycka, fem bilar i en seriekrock. Jag tycker så synd om dem som fick börja sin semester så.
Vi åt lunch på den första rastplatsen vi såg efter bron, traditionsenlig snickarkorvssallad. Sedan åkte vi till Borgholm och strosade där en stund. Ölandsglass åt vi naturligtvis och vi tittade på båtarna i hamnen.
Sen åkte vi mot Böda, där vi hyrt en stuga. Där bar vi in våra saker och sen åkte vi till Byrum och badade. Barnen var inte helt förtjusta i tången och att vattnet var salt, men det kommer de nog över. När vi kom tillbaka till stugan dök våra grannar upp, trevligt folk från hemmavid!
Nu har vi ätit räkor och aioli och sitter på verandan och slöar. Elvira ser på TV och Oskar bad om att få gå och lägga sig, så det fick han efter att vi läst om Emil. Vi har det bra här!
Imorgon blir det bad, bageri och Byxelkrok, tror vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar