2013-07-10

Flädersaft och jordgubb/flädersaft

Jag har även i år gjort flädersaft och jordgubb/flädersaft. Så somrigt och gott! Så här gjorde jag:
 
Flädersaft:
40 blomklasar
3 citroner
2 liter kokande vatten
1 1/2 kg Dansukker Strösocker
50 g citronsyra
2 krm natriumbensoat

Jordgubb/flädersaft:
3 liter jordgubbar
30 fläderblomsklasar
3 citroner i skivor
45 g citronsyra
3 liter vatten
3 kg Dansukker Strösocker
3 krm natriumbensoat

 
Skölj blomklasar (och bär) väl. (Mosa bären.) Lägg (bärmoset,) blommorna, citronskivorna och citronsyran i en skål. Koka upp vatten och socker. Lös natriumbensoatet i lite av den varma lagen och häll tillbaka det. Häll den heta lagen över blandningen i skålen. Täck över och ställ kallt i 3 dygn. Häll upp saften i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Häll upp på väl rengjorda flaskor, fyll ända upp. Förslut. Förvara kallt. Saften går bra att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar