2011-01-07

Trettondagen

I går var det årsmöte i min församling. Tidigare var årsmötet ett tillfälle på året då verkligen alla i församlingen var där, fullt med barn som lekte överallt och vänner att prata med. Nu har församlingen krympt lite och åldrats mycket. Att jag var den yngste deltagaren i gårdagens årsmöte säger en del.
Hur som helst så var det ett bra möte med en bra predikan, hälsningar från missionärer, tack för julblommor och vi fattade lite beslut (som sig bör på ett årsmöte) men inga revolutionära. Efteråt var det fika, med kakbuffé, det var gott!

På eftermiddagen åkte vi till familjen Särefors-Dellevåg och fikade/lekte. Det var ett tag sedan vi träffades, det har varit mycket annat i december, så det var verkligen trevligt. Elvira och Ida lekte och lekte! Tim och Oskar ville mest ha samma leksaker, vilket orsakade en del gråt och tandagnisslan...

På kvällen åt vi rester från "Nyår" och såg på pilotavsnittet av Familjen Macahan - How the West Was Won. Jag kände ett starkt behov av att återigen lära mig var USAs stater ligger och laddade därför hem Seterra, ett gratisprogram som är perfekt för den som vill lära sig geografi. Rekommenderas! På sjunde försöket placerade jag alla stater rätt, men jag får nog hålla på ett tag till om det verkligen ska fastna!

Nu känns det som om jag är en av de få i släkten som är kvar här hemmavid. Mamma, pappa och mina bröder är just nu på väg till tåget, för att ta sig till flyget, för att flyga till Sri Lanka. Vår församling stöder en missionär där, Anita Vörde, som driver ett barnhem på Jaffnahalvön, där det var som oroligast under kriget. Nu är det lugnare, men det finns fortfarande mycket att göra, många fattiga människor som behöver all hjälp de kan få. Det är där vår familj har ett fadderbarn, genom Hannas Hjälpverksamhet. Pappa, som tidigare var kassör för Hannas, har varit på barnhemmet flera gånger tidigare men vill gärna dit en gång till. Därför är det så roligt att resan blir av. Igår fick de besked om att de får flygtillstånd att flyga upp till barnhemmet, det är många som har fått avslag på sin ansökan om att ta sig dit upp så det är helt underbart att de fick tillstånd.
Efter Sri Lanka ska de också till Thailand, om jag har förstått saken rätt. Hoppas de får en underbar resa!

Vilka är det mer som inte är hemma då? Jo, Kalle åker till Sälen (Kläppen) med en kompis familj. Lovisa och Kenneth (?) är i Sälen (Tandådalen). Och Martina och Johan är i Thailand (?).

Jag vill också ut och resa! Men mina pengar lär gå åt till att vara sjukskriven efter att ha opererat foten istället. Inte lika kul, men nödvändigt!

1 kommentar:

  1. Så roligt att dom fick flygtillstånd till Jaffna så dom kan hälsa på på barnhemmet. Vi har också ett fadderbarn där :)

    Kram Annemari

    SvaraRadera