2011-01-17

Negativ?

Ok, mitt förra blogginläggs titel lät kanske något negativ. "Det blir aldrig som man tänkt sig". Egentligen menade jag nog "Det blir inte alltid som man tänkt sig", en viss skillnad där. Men visst är det så att det ganska ofta blir annorlunda än man tänkt sig? På gott och ont.

Idag, till exempel, hade jag tänkt undervisa några elever om kartor och hur man ritar t ex klassrummet ovanifrån. Istället fick jag hämta sonen på förskolan, han hade ont i magen. jag gissar att det var magknip/förstoppning, han har haft en jobbig kväll. Feber har han också förresten.

Det händer ju titt som tätt att det blir bättre än man tänkt sig också, som tur är, att någon kommer och fikar när man är inställd på en tråkig eftermiddag, att bilen klarar bilbesiktningen, med mera.

Men ju mer jag tänker på det så inser jag att det sällan blir precis som jag tänkt mig. I den mån jag överhuvudtaget har tänkt på hur det ska bli. Vilket jag nog gör ganska ofta. Det är nog tur att livet inte är så förutsägbart att man oftast kan tänka ut i förväg hur det ska bli. Ibland blir det bättre än man tänkt sig, ibland sämre. Och ibland bara annorlunda, fast ändå bra!

Nu ska jag se om kvällen blir som jag tänkt mig, en slö kväll framför TV:n med lite stickning!

Ps Elvira har lärt sig att knyta rosetter! Ds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar