2011-01-14

Fredag!

Jaha, då var det fredagkväll igen. Veckorna går så fort. Första arbetsveckan på vårterminen är avklarad. Nästa vecka ska jag bara arbeta två dagar, sedan är det dags att operera foten. Chevronosteotomi heter ingreppet som ska göras. Jag hittade den här informationen om operationen när jag googlade:

Man lägger ett ca 5 - 8 cm långt snitt på stortån. Efter det att leden öppnats och inspekterats (man ser så att inga broskskador finns) mejslar man av det utskjutande benet som har gett upphov till knölen som trycker i skon. Efter detta sågas benet av så att tån rätas upp samt framfoten blir smalare. ibland fixeras benet med en skruv som inte behöver tas bort efteråt. Efter att såret är sytt läggs förband och en gipsskena som man ska använda i sammanlagt cirka 6 veckor.

Visst låter det mysigt? Not!

Håkan har jobbat första dagen på nya jobbet idag. Han verkar tycka det är rätt kul, även om han är trött efter en dag med många nya intryck.
Imorgon ska vi ta det lugnt, tror vi. Förhoppningsvis blir det lite skidåkning några timmar i helgen också!

Mamma, pappa, Pär och Stefan är i Thailand nu, Stefan har en lägenhet där. Om några dagar är det dags för dem att komma hem igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar