2016-03-23

Idag har vi varit flitiga!

Mamma, barnen och jag har varit till återvinningsstationen och slängt skräp. Nu får cyklarna plats i garaget igen! Vad skönt det är att rensa. När det är klart, i alla fall. Vi har några större saker kvar som vi behöver kärra för att få iväg, men de får vänta. Eller så skickar vi dem med grovsoporna i höst. Det känns hur som helst underbart att vi ser golvet igen!


Påskfint på köksbordet har vi det nu, med påskliljor och hönan som värper kycklingar på påskafton.


Jag är nästan klar med de skriftliga omdömena! Jag ska bara kolla igenom ett par saker i morgon, sedan publiceras de så att föräldrarna kan läsa dem. Tanken var inte att jag skulle ägna påsklovet åt detta, men det kom en begravning emellan, så det blev så.


Jag har målat taket vid listerna. Det blev nån miss i kommunikationen med snickaren när vi renoverade köket, så listen blev smalare än tänkt och täckte därmed inte samma takyta som de tidigare listerna. Därför var det inte målat i kanten. Men det är det nu!


Täckgrejen för eldosan är på plats och målad med väggfärgen nu också.


Och så har jag spacklat lite vid dörrfodret, det sitter en smal konstig list där som jag inte kan ta bort så nu har jag försökt spackla så det ska se bra ut. Nu är det bara slipning och målning av samtliga dörrfoder i köket kvar, det ska jag försöka ta tag i imorgon.


Elvira har ridit och Oskar har byggt koja. Jag har stickat klart en socka åt Arvid och en åt Maria, nu har jag börjat på nästa socka åt Maria. Arvid och hans mormor och hans mammas kusin Oskar kommer ha matchande sockor!

 
Jag har också hunnit se ett par avsnitt av en serie, The Bletchley Circle. Den gillar jag skarpt!
 
Flit är grunden till framgång.
Benjamin Disraeli
 
Flit är orsaken till allt elände.
Oscar Wilde
 
Vem ska jag tro på
tro på
tro på när
tro på när allt är så här
och ingenting vi nånsin med nåt menar
Thomas Di Leva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar