2009-03-17

Att resa, att se, att glädjas...

Jag är så sugen på att resa. Min systerdotter är ute på en jorden-runt-resa och rapporterar då och då på resdagboken vad hon gör. Roligt att läsa, men jag blir så vansinnigt sugen på att se alla dessa platser med egna ögon. Inte blir det bättre av att Mathilda håller på att planera en tågluff, de låter också så otroligt roligt, och hon kommer att få se och göra så mycket roligt och intressant. Vill också ut och resa!

Vi ska väl visserligen åka någonstans på vår semester, men det blir nog ingen längre resa. Har pratat lite löst om Öland, Danmark (Legoland) och Västkusten. Det blir nog roligt, men det är ju inte riktigt samma sak som att resa jorden runt...

Jag undrar vart jag skulle resa om jag hade tid, pengar och möjlighet? Finns så många ställen att åka till. Att bila i Europa skulle vara kul, har gjort det ett par gånger tidigare men mamma, pappa och syrran med familj. Det finns många ställen jag skulle vilja besöka igen; Prag, Budapest, Krakow, Österrike och Grekland till exempel, och så finns det platser jag aldrig varit på som jag gärna skulle besöka; London, Paris, Rom m fl.

Prag, en av mina favoritstäder!

Sen finns ju resten av världen också, utanför Europa. Jag skulle vilja åka till Prins Edward Island (Kanada), Kapstaden, Australien, Hawaii, Egypten, Nya Zeeland, Vietnam, Japan, Kina och många, många fler ställen. Hoppas jag får råd och möjlighet att åka till åtminstone några av dessa ställen snart!


Dagen citat:
Det bästa med en resa upplever man där hemma, dels före, dels efter.
Sigmund Graff

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar