2010-01-10

Kyla!

Är det här värsta vintern i mannaminne eller? Det har inte varit så här kallt så här länge sen vi flyttade in i vårt hus i alla fall. Idag har vi -22 grader utomhus och 13 grader inomhus. Jag har inte sett till varken pingviner eller isbjörnar här inne idag, de tycker nog att det är för kallt.

Som ni kanske förstår så fungerar inte värmen så bra i vårt hus just nu. I vanliga fall klarar vi oss rätt bra med luftvärmepumpen. Pannan och elementen har aldrig fungerat särskilt bra, är elementen varma så har vi inget varmvatten och tvärtom. Nu hänger pannan inte med alls, elementen är lite, lite varma och vi har inget varmvatten. Härligt värre!
Men pannan fyller 30 år nästa år, så det kanske inte är så konstigt. Funderar på vad vi ska byta till, bergvärme kanske? Eller pellets? Svårt att veta vad som blir bra, billigt och miljövänligt.

Elvira vet att hennes moster, morbror och kusin är på andra sidan jordklotet och hon undrar varför de inte trillar av, så Maria, det vore bra om vi fick bevis för att ni inte har trillat av, gärna med en bra förklaring till varför. Går ni upp och ner?

Jag har inga bilder att lägga in på oss idag, ni får försöka göra mentala bilder av oss, med raggsockor, långkalsonger, mysbyxor, flera tröjor, täcken och filtar. Igår när jag åkte till Ica hade jag på mig strumpor, raggsockar, vinterkängor, långkalsonger, joggingbyxor, termobyxor, trosor, t-shirt, college-tröja, stickad tröja, vinterjacka, skidhandskar och mössa - ändå frös jag...

Dagens citat:
Om vi inte använder kunskapen
har den enbart ett egenvärde.

1 kommentar:

  1. Nu kändes det genast lite varmare hemma...vi har ju hela 17 grader ;-)

    Värmande kram Annemari

    SvaraRadera