2019-04-04

#TBT - Öland 2004

Sommaren 2004 var Håkan och jag nygifta och jag var gravid med Elvira. Vi åkte på vår första familjesemester, Håkan, Mathilda, Kalle och jag. Jossan har faktiskt aldrig varit med oss på semester. Bilderna har jag fotat av bilderna i fotoalbumet, en del blev inte så skarpa. Det kanske de inte var från början heller, jag vet inte.

Vi åkte på semester i min lilla blåa Skoda Fabia, hur vi nu fick plats. Den hade inte AC, så vi åkte tidigt på morgonen, vill jag minnas. Det här bör ha varit vår frukostpaus.


Vi hade hyrt en stuga utanför Löttorp, men vi pausade i Borgholm innan vi åkte vidare. Där åt vi glass och tittade på båtarna i hamnen.


Leta fossil är ett måste på Ölandssemestrar.


Stugan låg ganska avskilt och hade stor tomt och uteplats.


Det här med att välja fina platser för lunch var inget Håkan och hans barn var vana vid. Jag har försökt styra in Håkan på den vägen, och nuförtiden lyckas jag ofta, men här hamnade vi på några bänkar i Borgholm, nära en parkering.


Efter nån dag kom vi på att vi kunde bjuda ner mamma och pappa, det fanns plats för dem också i stugan. Så de kom ner några dagar. Här bjöd de på lunch!


De spelade yatzy med Kalle på kvällarna.


Vi andra var nämligen lite tråkiga och ville se på TV.


Maria och Kenneth och barnen kom också ner några dagar, de bodde i sin husvagn på en camping de brukar bo på. Vi besökte Borgholms slottsruin tillsammans.


Klassisk fönsterbild!


Lovisa, Mathilda, Martina och Kalle


Kalle som riddare!


Hela gänget äter lunch tillsammans!


Vi besökte Byrums raukar! Här står Kalle!


Och här sitter jag! Jag var gravid i femte månade och tyckte att min mage var enormt stor, nu tycker jag att jag var ganska smal...


Det åktes gokart också! Lovisa fick åka någon mindre sort som gick saktare, om jag minns rätt.


Kalle och Martina


Vi lagade mat tillsammans!


Mathilda och Martina skär grönsaker.


Shiro och Kenneth.


Lovisa och Kalle kastar boule eller nåt.


Johan kan inte ha varit med, inser jag. Vi andra ser ut att ha det rätt bra!


Vi var förstås på stranden också! Här är vi i Böda.


Vi besökte Trollskogen och tittade på vraket och den gamla eken.



Stugan vi bodde i!


Vi åkte hem på kvällen, här äter vi kvällsmat.


Resan höll på att sluta illa, mitt i natten när vi var bara nån mil hemifrån och Håkan körde på rätt bra, hoppade vi alla högt när en bil bakom oss plötsligt drog igång blåljus. Det var en polisbil! Antingen hade vi tur och de fick en utryckning precis, eller så hade de lite roligt och skrämde oss!

1 kommentar:

  1. Vad underbart med lite bilder från vackra Öland och Borgholm <3

    SvaraRadera