2016-08-21

Helg med gatufest och Vansbrosim

Helg, har det varit nu. Vi har tagit det ganska lugnt i helgen, efter första arbetsveckan är man rätt trött. Mathilda har varit hemma. Jag har gjort plommonmarmelad. Jag sprang 4 km. Håkan och Oskar byggde en stege till kojan. Vi handlade.


I lördags kväll hade vi gatufest, en trevlig tradition. I år körde vi en light-version, utan tipspromenad och fika på eftermiddagen. Vi hade turen att det var uppehåll medan vi åt, när det sedan började regna lite förflyttade vi oss till grannens altan. Vi har trevliga grannar!


Idag har Oskar simmat Lilla Vansbrosimningen, han har nu påbörjat sin andra klassiker. I år simmade han längre ut, längsta sträckan. Det gick bra!  Oskar, Marcus och en till kille till simmade samtidigt. 


Det var det kallaste han gjort, kallare än jobbigt! Fast självklart skulle han och Marcus i och bada när de simmat klart, så det kan inte ha varit så farligt!


Vi avslutade sommarlovet med kebabrulle/tallrik till kvällsmat och blåbärspaj till efterrätt. Två småpirriga barn har nu lagt sig, imorgon är det dags för dem att börja tvåan och sexan! Sexan! Betyg och nationella prov! Helt otroligt att Elvira ska börja sexan! (Personligen var jag nästan vuxen när jag började sexan.)


Nehej, bäst att gå och lägga sig, så tvåorna möts av en hyfsat pigg fröken imorgon! Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar