2016-03-17

Påskgodis

Jag har börjat fundera på vad jag ska göra för påskgodis i år och jag tänkte att jag kan passa på att tipsa er och mig själv om godis jag gjort tidigare! Förra året gjorde jag dessa Oreo Cake Balls och Marsipanägg, recepten hittar du här!
 
 
För tre år sedan gjorde jag Citron- och lakritstryfflar.
 
 
Här har du receptet:
 
ca 25 st
400 g vit choklad
8 turkisk peppar
½ dl vispgrädde
1 citron (skalet)
guldpärlor (ätbara)
 
Gör så här: Finhacka hälften av chokladen och alla karamellerna. Koka upp grädden med det rivna citronskalet. Låt svalna något. Tillsätt chokladhacket och rör till en jämn smet. Rör ner de hackade karamellerna, ställ i kylen 1 timme. Forma till 25 små bollar, ställ i kylen 1 timme.
Smält resten av chokladen (vattenbad). Doppa bollarna i chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Garnera med guldpärlorna. Låt stelna i kylen. Förvara i en burk med lock i kylskåp
 
Påskkola brukar vi också göra. Den är väääldigt lik vår julkola! Receptet hittar du på min julblogg.


Jag hoppas ni också tycker de är goda! Jag återkommer med vad vi hittar på för påskgodis i år!

3 kommentarer:

  1. Jag äter inget godis just nu (lite grann i julas bara) så det blir inget godis hemma i år. Kanske att jag bakar lite...

    SvaraRadera
  2. Det där såg gott ut! :) //Lovisa (Jag lyckades!!)

    SvaraRadera