2016-03-18

Pappas begravning

Idag var det dags för pappas begravning. En mycket känslosam dag. Det har varit en del att ordna med innan, så de senaste dagarna har varit jobbiga, jag har haft lite svårt att sova och har glömt en massa saker (bl a ett inskolningsmöte, men det ordnade sig). En av sakerna jag har ordnat med är handbuketter med tulpaner, blåbärsris och äppelkvistar.


Vår och tulpaner var temat på kistdekorationen och våra familjers buketter/kransar. Det var så fint! Och pappa är så fin på kortet!


Min systermåg Johan sjöng Jag ska gå genom tysta skyar.


Min kusin Anders sjöng Herren är min herde.


Det var så fint allting, sång, blommor och vår pastors begravningstal. Avskedet kändes sorgligt, men ändå ljust och hoppfullt. Det kom mycket folk, över 100 personer. Efteråt var det minnesstund i församlingsvåningen. Vi åt smörgåstårta och chokladbiskvier och många fina tal hölls. Det var roligt att träffa kära släktingar, även om det kunde ha varit av en roligare anledning.
Jag hade plockat ihop ett gäng bilder på pappa genom åren till ett bildspel, jag ska visa några av dem i ett annat inlägg.
 
Tack alla inblandade, det blev en fin begravning som pappa hade gillat!
 
På eftermiddagen åkte Mathilda, Elvira och jag till kyrkogården för att titta på blommorna som lagts där. Precis när vi kommit dit som kom Stefan och Samorn dit och strax efter kom Pär och mamma, lite roligt att vi tänkte samma tanke!

 
En sorglig men ljus begravning, skönt ändå att den är avklarad.
 
Blott en dag, ett ögonblick i sänder,
vilken tröst vad än som kommer på!
Allt ju vilar i min Faders händer,
skulle jag, som barn, väl ängslas då?
Han som bär för mig en Faders hjärta,
han ju ger åt varje nyfödd dag
dess beskärda del av fröjd och smärta,
möda, vila och behag.
 
Lina Sandell-Berg

1 kommentar:

  1. Skickar en STOR kram till dig från mig<3
    Vad skönt att du ändå känner dig nöjd med begravningen och att din pappa är nöjd också där uppe i himlen:)

    SvaraRadera