2015-02-27

Överviktig!

 Ni kanske har undrat hur det har gått med vikt och motion de senaste veckorna? Och ni kanske undrar över utropstecknet i rubriken? Här kommer en liten statusuppdatering.

Efter de första fyra veckorna helt utan godis och fikabröd, och nästan utan kolhydrater, har det under tre veckor blivit liiiite fika och godis. Ingenting i jämförelse med vad jag brukar äta, men det har varit lite födelsedagar och fettisdagen och så har jag ätit några bitar lördagsgodis. Jag har fortsatt att röra mig, promenaderna på RunKeeper-programmet har blivit längre och längre och breeze har hett mig fler och fler steg att gå per dag. Men jag har klarat det, förutom tisdagen då vi åkte hem från Sälen. 
Mer fika och mer motion, alltså. 
Men vikten har stått still. Det gjorde den under hela hösten, trots att jag åt massor med onyttigheter och inte motionerade. Visst är det konstigt då att den kan stå still trots betydligt mindre mängd sötsaker och betydligt mycket mer motion?
Men idag hade vågen rört sig lite nedåt igen. Jag har gått ner totalt 6,5 kg sen den 12/1 och nu är jag "bara" överviktig enligt BMI, tidigare var jag fet. Det är väl positivt?! Men jag har ett antal kilo till som måste bort, peppa mig gärna att fortsätta! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar