2015-01-04

Böcker i december

30/11 Bombmannens testamente av Lena Ebervall & Per E Samuelson
3/12 Där två hav möts av Marie-Louise Jensen
5/12 Attentatet av David Baldacci
13/12 Femtio sätt att träffa den rätte av Lucy-Anne Holmes
14/12 Inte helt perfekt av Lucy-Anne Holmes
22/12 Etthundra mil av Jojo Moyes
23/12 Låna är silver, råna är guld av Catharina Ingelman-Sundberg
26/12 Lejontämjaren av Camilla Läckberg
27/12 Folk av en främmande stam av Louise Boije af Gennäs
27/12 Saker vi inte säger av Sheila O´Flanagan
29/12 Stalker av Lars Kepler

11 böcker i december. Jag hade inget att läsa under flera dagar, fruktansvärt. Tur att biblioteket finns!

Bombmannens testamente är en verklighetsbaserad berättelse om en man som spårar ur på grund av en felaktig skatteskuld. En spännande och tragisk berättelse med trådar till Palmemordet.
Där två hav möts handlar om en fattig ung kvinna som i sitt sökande efter sin far hamnar i konstnärskolonin vid Skagen.
Attentatet handlar om en lönnmördare som arbetar för den amerikanska staten och som får i uppdrag att spåra upp en kollega som har bytt sida Eller har hon inte det? Spännande!
Etthundra mil handlar om en kvinna i en trängd ekonomisk situation som får lift av en IT-miljonär som begått ett misstag. Han skjutsar henne, hennes dotter och hennes bonusson till en mattetävling som kan avgöra dotterns framtid. Gullig, mysig, romantisk!
Låna är silver är fortsättningen på den andra boken om de kriminella pensionärerna. Lite rolig, men mest irriterande och overklig.
Lejontämjaren är en av Läckbergs bästa. Den handlar om flickor som försvinner. En av dem kommer tillbaka utan syn, hörsel och tunga och dör i en trafikolycka. Spännande och intressant, jag lyckades bara nästan klura ut vem som låg bakom brotten. Lite irriterande att hjältinnan beger sig helt ensam ut på undersökningar och råkar illa ut, den händer lite för många romanhjältinnor (inte bara Läckbergs).
Folk av en främmande stam är den sista delen i trilogin om ett kompisgäng under 2000-talets första del. Jag älskar böckerna, de väver in historiska händelser och personerna blir levande, som m man känner dem. Känner vemod vid tanken på att detta var sista boken...
Saker vi inte säger handlar om en rätt ensam ung kvinna som plötsligt får veta att hennes mamma är adopterad och att hennes biologiska morfar vill ha kontakt med henne. Hennes morbröder är dock inte överlyckliga. Gullig och romantisk!
Stalker är ännu en spännande Keplerbok. I den här får polisen smygfilmade filmer på kvinnor i deras hem. Strax efteråt hittas kvinnorna mördade. Spännande och välskriven, jag anande inte vem mördaren var!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar