2019-08-31

Dagen efter

Efter en natt med dålig sömn vaknade jag upp på sjukhuset och det var dags för första dagen med flytande kost. Jag var tvungen att fotografera magen, sex stycken titthål har jag som ska läka ihop nu.



Att få äta naturell yoghurt kändes gott. Att äta den med tesked och hålla på i en halvtimma kändes lite konstigt däremot.



På morgonen träffade jag på J som jag träffade på dietistmötet. Hon fick sitta i dagrummet och fylla i papper och vänta på att få ett rum, eftersom hon skulle opereras senare på dagen. Vi pratade en stund innan jag gick och vilade.
Jag fick på mig egna myskläder (i värmen) och låg och lyssnade på musik, läste och fördrev tiden i väntan på att de skulle se att jag fick i mig tillräckligt med vätska mm så jag kunde få besked om att åka hem.



Så fick jag besked att jag fick åka hem, när jag hade träffat läkaren efter lunch. Till lunch serverades sparrissoppa. De smakade salt och gott, men det var helt omöjligt att äta upp 1½ dl, trots att jag höll på en halvtimme.



Så fick jag lära mig att ta spruta på mig själv av en sjuksköterska och sen fick jag den sista informationen från en läkare. Dags för hemresa! Skönt att komma hem, även om personalen på avdelningen var helt fantastiska, trevliga, kunniga och hjälpsamma.
Håkan åkte för att hämta mig. Ca en kvart innan han kom sa jag hejdå till avdelningen och gick ner till apoteket för att hämta ut alla mediciner och vitaminer som jag ska ta. Jag insåg att jag överskattat min förmåga att röra mig och släpa runt på en väska. Som tur är fick jag hjälp av vänlig personal som plockade fram allt jag behövde medan jag satt på en stol och vilade. Håkan kom och hjälpte mig att bära ut sakerna till bilen och sen åkte vi hem! Hemma väntade barnen, som nog blev glada att se mig men som klarat sig bra utan mig. Skönt att ha stora barn!
Jag la mig rätt tidigt och insåg hur mycket jag saknade den ställbara sjukhussängen. Håkan hjälpte mig att pallra upp med kuddar och täcken bakom ryggen så jag kunde sitta och sova, då det gjorde ont när jag la mig ned.
Jag sov betydligt bättre än natten innan, även om jag låg vaken en del. Skönt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar