2019-08-08

TBT- Jesus Christ Superstar i Dalhalla juli 2005

När jag fyllde 30 fick jag två biljetter till Jesus Christ Superstar i Dalhalla i present av Håkan. Tanken var att vi skulle åka och ta med oss Elvira, som då skulle vara 7 månader. När dagen i juli närmade sig fick Håkan kalla fötter (han älskar inte musikaler) och undrade om inte min syster Maria skulle följa med istället och han vara hemma med Elvira. Maria hängde gärna på och jag tyckte det var skönt att inte behöva tänka på en bebis. Hon hade börjat äta mat även om jag fortfarande ammade henne morgon och kväll, så det var inga problem. 

Jag tror att Håkan skjutsade mig till Marias jobb och att vi åkte därifrån när syrran slutade jobbet. Hon minns bättre, jag får se om jag får redigera när hon läst detta! Jag har inga egna kort från resan, men jag tror att det här är stället där vi stannade och åt kebabtallrik. Det var nånstans i Borlänge. Bild från Google earth. 



Nästa stopp blev i Rättvik, där vi gick ut på bryggan. Vi funderade på att bada, men gjorde det inte, antingen hade vi inte badkläder eller så var det nåt annat. 



Vi åkte till Dalhalla, vi satt rätt långt bak vill jag minnas. Jag hade aldrig varit där tidigare, det är en fantastisk plats. Enorm och vacker på sitt eget sätt. 



Oskar Bly spelade Jesus i denna uppsättning som i övrigt hade Alexander Lycke som Judas, Jenny Öhlund som Maria, Fredrik Lycke som Pilatus, Lars Säfsund som Simon och Ted Åström som Herodes. Dessutom tillkom kör mm. Det var den första musikalen som sattes upp i Dalhalla. En mycket bra föreställning!



Sen körde vi hem i sommarnatten, pratandes och skrattandes och sjungandes. Jag tror Maria skulle jobba dagen därpå, och jag skulle upp och amma en liten Elvira, men det gick ändå!

På lördag ska vi dit igen! På Från Broadway till Duvemåla!

Alla bilder är googlade. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar