2014-08-13

Choklad- och marshmallowskakor


 
Detta recept har också efterfrågats! Dessa var inte lika goda som citronmarängkakorna jag gjorde i samma veva. De påminner i smaken lite om kladdkakemuffins, men är inte lika kladdiga och betydligt jobbigare att göra. Men för er som vill ha det kommer receptet här:
 
Choklad- och marshmallowskakor, ca 40 st

14 marshmallows (till varje kaka en tredjedels normalstor)
1 ½ dl kakao
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
115 g smör, rumstempererat
1,5 dl farinsocker
1,5 dl strösocker + ½ dl att rulla kakorna i
2 ägg
1 tsk vaniljsocker

Klipp marshmallows i tre delar och lägg in i frysen medan kakdegen förbereds.
Blanda smör och socker till en jämn smet, tillsätt ägg och vaniljsocker och blanda ordentligt. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt lite i taget medan du blandar. Dela degen i 40 bitar och forma dem till bollar. Gör ett hål, lägg in en bit marshmallow, forma till en rund kula igen och rulla i socker.
Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper med mellanrum då de flyter ut i ugnen. Grädda i ca 6-7 min på 200 grader, tills kakorna fått ”sprickor”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar