2013-01-01

Böcker i december

30/11 I tystnaden begravd av Tove Alsterdal
2/12 Viskningar och lögner av Joy Fielding
?/12 Att springa av Maria Sveland
?/12 Femtio nyanser av honom av E L James
9/12 Gengångare av Jo Nesbö
17/12 Julfritt av John Grisham
18/12 Allt för Frankie av Maeve Binchy
21/12 Femtio nyanser av mörker av EL James
22/12 Julresan av David Baldacci
24/12 Hemligheten av Mercy Close av Marian Keyes
 
10 böcker.
Alsterdals bok var spännande och hade intressanta historiska tillbakablickar kring svenskar som var kommunister och flyttade till Ryssland.
Viskningar och lögner - en thriller som förblev spännande till slutet. En sjuksköterska hyr ut en liten stuga på gården till en ung kvinna. Men vad vill kvinnan egentligen?
Att springa - en lite sorglig och hemsk bok om två tjejer och hur deras liv förändras pga händelser i familjerna.
Femtio nyanser - jag har läst de första två böckerna nu. Handlingen påminner lite om en Harlequinbok, ung kvinna blir förälskad i rik man och så lite sex. Ganska torftig handling egentligen. Men jag väntar på att få läsa trean, så nåt har den väl. Fast hur den har kunnat bli en så stor "snackis", fattar jag inte.
Gengångare - Handlar om Harry och hans fd styvson Oleg, som hamnat i ett mindre trevligt sammanhang. Mord, knarkhandel och Oslos undre värld. Spännande, intressant och ja, jag gillar Harry även om han är ännu en i raden av alkoholiserade poliser i böckernas värld.
Julfritt - den annorlunda Grishamboken om paret som inte tänker fira jul och deras vedermödor kring detta. Rolig!
Allt för Frankie - Binchy har skrivit ännu en feel good - roman, denna gång om en ung kille som plötsligt får veta att en av hans tillfälliga förbindelser är gravid - och döende. Ska ha klara av att ta hand om barnet eller ska socialarbetaren få rätt. Som vanligt involveras släkt och grannar i boken och flera av dem är gamla bekanta från tidigare böcker.
Julresan - en journalist ska åka tåg tvärs över USA och skriva om detta. Det blir en spännande resa med romantiska inslag.
Hemligheten på Mercy Close - Äntligen! Som jag har väntat på att få läsa den femte systerns berättelse. Keyes har i fyra tidigare böcker berättat om döttrarna i familjen Walsh. I var och en har hon på ett humoristiskt sätt behandlat allvarliga ämnen såsom alkoholism, sorg, förlossningsdepression och ofrivillig barnlöshet. Nu är det privatdetektiven Helens tur. Jag tycker att Keyes har lyckats väva ihop det man fått veta om Helen i de tidigare böckerna riktigt bra med den här storyn, jag har verkligen funderat på hur hon skulle få ihop det. Storyn i sig berör mig inte lika mycket som de tidigare böckerna gjort, men den är underhållande och även denna behandlar ett allvarligt ämne. Läste någonstans att nu är det mamma Walshs berättelse som står på tur.
 
Nytt år, nya spännande böcker väntar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar