2019-10-07

Stockholm och Why Don’t We

Igår tog Elvira och jag tåget till Stockholm för att gå på konsert med Why Don’t We. Vi bokade resa, hotell och konsert i våras. Tyvärr har Elviras intresse dalat sedan dess, men vi hade ju bokat, så vi åkte ändå. Elvira är inte så glad över att förekomma på bild, men några ställde hon upp på.  



När vi kom fram gick vi lite på stan. Elvira var lite intresserad av att gå i affärer, men sen tröttnade hon på det och visste inte vad hon ville göra. 
Vi bestämde oss för lunch på Mc Donalds. Jag åt en hamburgare, bara kött och sallad. Törs inte äta så mycket bröd. Det smakade inget vidare. 



Vi strosade vidare, hamnade i Gamla stan och fikade. Jag drack kaffe, Elvira åt en halv chokladboll. 



Sedan tog vi oss via tunnelbana till hotellet. Där slappade vi en stund. Det är samma hotell som vi bodde på sist vi var på konsert. 



Från fönstret såg vi Globen!



Vi gick ut och köpte mat från Subway som vi åt på hotellrummet. De hade sallad, men jag kunde inte äta så mycket av den, lite onödigt inköp. 



Sen var det dags att köa. Kön var dubbelt så lång som sist. Kallt var det. Insläpp skulle vara 18.30, men de var sena och klockan var mellan halv åtta och åtta när vi kom in. I kön stod vi och pratade med en annan mamma och dotter. Tjejen hade kompisar som varit där mycket tidigare och därför stod långt fram. Hon undrade om Elvira ville stå med henne eftersom hon inte kunde komma fram till kompisarna. Det ville Elvira, på så vis kunde jag stå lite längre bak och också sätta mig ibland. 



Vilket jag gjorde innan det började bland annat. Konserten var i Fryshuset, men inte i den lilla lokalen, Klubben, utan i den större Arenan. 



Vi missade det första förbandet, en tjej som Elvira inte visste vem det var, så det gjorde inte så mycket. 
Nästa förband missade vi som tur var inte. Det var Eben, som var förband sist också. Naturligtvis körde han Lambo (I’d rather cry in a Lambo), den enda låten jag kan med honom. 



Sedan var det dags för Why Don’t We och deras 8 letters tour! Introt hade en Harry Potter-blinkning, med flygande brev och övergick i förra tourens stora låt Trust Fund Baby!



De körde alla sina hits, gamla och nya och bjöd på en härlig show. Elvira hade väldigt lite batteri i mobilen, så jag fick filma en massa åt henne. Ont i armarna!





De är riktigt duktiga på att sjunga, de här killarna, men det hade de knappt behövt vara, tjejerna skrek och sjöng med nåt väldigt!









Lite häftigt var att de körde en av sina nya låtar, What am I, akustiskt. Alla killarna är musikaliska och spelar instrument, men en av killarna är extra musikalisk och spelar flera instrument, bland annat cello. Första liveframträdandet med den låten!



Elvira var mycket nöjd med kvällen. Det var roligt att vara på konsert med Emelie, tjejen vi träffade i kön, och konserten var mycket bra!
Vi köpte en hoodie! Den här gången fungerade kortläsarna, men vi hade med kontanter också, för säkerhets skull. En affisch från förra touren blev det också, vi fick ju inte med oss nåt från den. 



Vi kom tillbaka till hotellet sent och sen tog det lång tid innan vi somnade. En lång men på det stora hela mycket bra dag!

1 kommentar:

  1. Så härligt att det blev en bra konsert och kväll/syster yster

    SvaraRadera