2018-05-29

Rabarber- och halloncheesecske med drömkross

Här kommer receptet på den goda efterrätten vi åt i söndags! Receptet hittade jag på koket.se, men jag har gjort några mindre ändringar.

6-8 stora portioner (jag skulle rekommendera att göra ca 10 mindre istället)

Rabarber-och hallonkräm
450 g rabarber
200 g hallon, frysta går bra
3 dl socker
3 dl vatten
1msk citroncest
3 msk potatismjöl + 3,5 msk vatten
Ev lite röd hushållsfärg

Cheesecakecreme
250 g Philadelphiaost
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl grädde

Övrigt
Ca 15 drömmar
Hallon till garnering, gärna färska

Gör så här:
Skär rabarbern i bitar. Koka upp den i en kastrull tillsammans med hallon, vatten och citroncest. Låt koka ca 10 minuter. Ta bort skummet. Dra av kastrullen från plattan. Blanda i potatismjöl och vattnen, låt sjuda i någon minut. 

Vispa ihop Philadelphiaosten, florsocker och vaniljsocker. Häll i grädden, vispa till fluffig konsistens. Klicka i i en spritspåse. 

Krossa drömkakorna. 

Varva de olika lagren i ett glas och garnera med hallon!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar