2011-06-04

Vad ska hon heta?

Vi har länge pratat om att köpa oss en ny bil. Vår Sharan börjar sjunga på sista versen, (men det är  väldigt bra att ha en bil med plats för sju) så i ett par månader har vi försökt bestämma oss för att komma iväg och titta på bilar. Varken Håkan eller jag var särskilt roade, det är kul att ha en ny bil, men inte att leta efter den. Tidigare hade jag en Skoda Fabia, en gullig, blå pärla som Lovisa, 7 år, döpte till Toby och som jag var mycket nöjd med. Så vi funderade lite på en Skoda, fast en kombi. Igår letade vi runt i Örebro efter bil, samt köpte 3-årspresenter och studentpresent. Bil hittade vi ingen. Och fy vad obehagligt det är med småskumma bilförsäljningsställen... På Blocket hittade vi en bil, som verkade vara precis det vi ville ha och till rätt pris. Men den fanns i Karlskoga. I värmen, i en bil utan fungerande AC, drog vi iväg dit och föll pladask för denna antracitgrå Skoda Octavia. Så nu är den vår!


Elvira har längtat länge efter en ny bil, så hon var lycklig när vi kom hem med den. Både hon och Oskar ville självklart provåka. Elvira undrade om den är en tjej eller en kille, och hon bestämde att den är en tjej. Men vad ska hon heta? Ja, nu är det ju faktiskt så att hon redan heter Octavia. Frågan är om hon kommer få något smeknamn? Den som lever får se!

Det jobbiga är nu, att med en så ny (3 år i torsdags!) och fräsch bil vill man ju inte att någon smutsar ner den eller skräpar ner i den. Funderar på om barnen måste duscha och byta kläder varje gång innan de sätter sig i den. Och naturligtvis är det godis- och drickaförbud i den. Håkan hade någon idé om att köpa rena foppatofflor till alla som vi kunde ha stå i bilen och som man byter till innan man sätter sig i bilen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar