2010-08-29

Än är sommar'n inte helt slut

Lycka är när en gråmulen höstdag utan något roligt på programmet blir en solig, rolig, utflyktsdag. Jag, som har sommaren som favoritårstid, njuter av att dra ut på sommaren så långt det går. Hade vi haft badkläder med mig hade jag nog sett till att det blivit ett dopp, nu får jag försöka ordna det en annan dag.

Så, vad är det närmare bestämt som gjort mig lycklig? Jo, vi satt och pratade här hemma, hade inga planer för dagen, då vi plötsligt kom på att något som vi sagt att vi skulle göra i sommar, men inte gjort, var att åka till Klanghamn och köpa rökt fisk. När barnen hade ätit mat gav vi oss av. Det regnade och himlen var rätt mörk, men bil kan man ju åka ändå. Mitt i Tiveds-skogarna blev vi stående en stund, två minibussar fulla med tyska ungdomar hade kört av vägen, ner i ett geggigt dike. Som tur var fick de hjälp av två av bygdens män och en traktor. Båda bilarna kom upp till slut och vi kunde passera.


Medan vi stod och väntade tittade solen fram och när vi kom till Klanghamn kändes det som om det var en härlig, vacker semesterdag. Vi tittade på fiskhuvuden, köpte rökt lax och rökt sik och såg på vyn över Vättern.


Sen for vi vidare till Karlsborg. Där köpte vi glass, tittade på änder, båtar,
en broöppning och kanoner.

Sen for vi hem igen, ikväll blir det rökt fisk till kvällsmat! Är tacksam över denna härliga sommardag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar