2023-10-13

Fem veckor

Jag måste komma på bättre rubriker. Om inte annat så för att det blir så sorgligt att tänka på att det redan har gått så lång tid. Fem veckor sedan vi var en lycklig familj. Jag fasar för att det snart kommer vara två månader, 6 månader, 1 år, 8 år…
Jag tycker inte om livet utan vår Elvira. 

Helgen efter begravningen var vi vansinnigt trötta, nästan avtrubbade. Gäspade och gäspade och orkade ingenting. Oskar jobbade, jag har nog aldrig sett honom så trött som när han slutade jobbet på söndagen. 
Vi fick besök av Håkans barn och barnbarn på lördagskvällen. Penny och Roxanna hade varit vid graven innan och tittat på alla blommor. 



Oskar var populär! 


Härligt att ha alla bonusbarnbarn hemma!


På söndagen fikade Maria och jag hos mamma. 


Jag tog årets ”skolkort” på Oskar. 


Vi skjutsade hem Mathilda till Örebro och passade på att köpa lyktor på Blomsterlandet. 


I måndags var jag till Örebro och tatuerade mig. Det är ett E från Elviras namnteckning och ett hjärta som hon brukade göra. 


Jag gick förbi slottet och tänkte på att för ca fyra månader sedan var vi där och tog kort på Elvira och Ebbe och alla vänner. En så lycklig stund. Nu finns hon inte mer. 


Jag gick längs Svartån och såg allt det vackra och grät och grät och grät. 


Det blev en blåbärspaj i Wadköping i all ensamhet. 


Sen mötte jag upp syrran vid hennes jobb och vi åt falafelrulle. 


Innan vi gick på körövning. Jag träffade Camilla, det var längesedan!


På tisdagen var vi hos Ingalill och fikade. Sedan valde vi gravsten på ett stenhuggeri. 

På onsdagen gick Ingmarie och jag en promenad. Först stannade vi till vid kyrkogården och tittade på blommorna som fortfarande var fina!


Jag har fått så fina teckningar av mina elever. Elvira hade varit så rörd över vissa. Hon tyckte så mycket om mina elever. 




Maria kom på eftermiddagen och vi röjde lite på övervåningen, flyttade en bokhylla och rensade undan lite böcker mm 
Oskar och jag åkte till kyrkogården och tände ljus. 


På torsdagen jobbade jag på vår gruppexamination på förmiddagen. Jag var så trött och ledsen sen. Efter att ha slängt lite skräp på återvinningen åkte jag och satte mig vid en sjö och tittade på vattnet och lyssnade på Taylor Swift och Coldplay. Och grät. 


Idag har jag fikat hos syrran, sen handlade vi med mamma, eller snarare styrde Maria upp handlandet och jag hjälpte till med att bära. 
Ett besök på kyrkogården blev det också. Nu sjunger blommorna på sista versen. Jag pluggade lite och sorterade böcker lite. Jag behöver rätt utgåva av Regnbågens dal. 


Syrran kom hit och åt Wallenbergare och såg på Stugfixarna Norge. Oskar jobbade, men kom hem och åt efterrätt med oss innan han drog iväg ut med kompisarna. 
Nu har han äntligen kommit hem så nu är det läggdags för mig. 

4 kommentarer: