2009-07-30

Teater!

Det är roligt att gå på teater tycker jag, även om det inte blir så ofta. Jag försöker ta alla chanser som finns så att Elvira ska få se lite teater, det gäller att passa på när det går något i närheten. I våras var Ida, Emma, Elvira och jag i Örebro och såg på Pettson och Findus. Barnen tyckte det var ganska kul, men det var lite svårt att sitta still så länge. Som tur var fanns det möjlighet att ställa sig upp för barnen, utan att skymma någon annan.

Igår var Elvira och jag till Lerbäck och tittade på Emil i Lönneberga. Det var roligt, tyckte både jag och Elvira. Det bästa var när Emil sprutade vatten på de bråkande drängarna med brandsprutan, och när Alfred skar sig och svor, tyckte Elvira. När vi gick därifrån sa Emil Hej! till Elvira, vilket hon blev glad över! Jag var imponerad av barnen som spelade, särskilt tjejen som spelade Ida, hon sjöng bra och var duktig på att agera. Modigt av en 8-åring att stå ensam på scenen och sjunga! Blev rörd när Alfred sjöng Fattig bonddräng och när Ida sjöng Idas sommarvisa!


Min favoritpjäs annars är nog Shakespeares En midsommarnatts-dröm. Jag har sett den i tre olika uppsättningar, en futuristisk uppsättning, en 50-talsuppsättning och ytterligare en uppsättning, alla tre var bra, men olika! Längtar efter att gå och se något snart igen!

Dagens citat:
En stor succé på en liten teater är bättre än en liten succé på en stor teater och mycket bättre än en liten succé på en liten teater.
Bugene Ionesco

1 kommentar:

  1. Visst är det roligt med teater, såg Arn vid Riseberga förra sommaren med hela familjen och det var otroligt uppskattat av alla.

    Kram Annemari

    SvaraRadera