2016-05-01

Johan 30 år!

Idag har vi firat min systerson Johan som fyller 30 år i morgon. När han föddes så var jag (nästan) 11 år. Jag hade väntat så på att han skulle födas, sytt ett gosedjur och slagit in i paket flera månader tidigare, tror jag. Jag var på hajk när Johan föddes och fick inte höra att han hade fötts förrän dagen därpå. Då var det en förälder till ett av de andra barnen på hajken som berättade det i förbifarten. Jag blev så sur över att ingen hade berättat det för mig, jag som hade väntat så. Men jag fick snart komma till BB och träffa honom! Jag har varit barnvakt åt Johan otroligt mycket. Han kan inte ha varit gammal när jag var barnvakt en stund åt honom och fick koka potatis och morot åt honom och göra puré. Det var säkert ingen lång stund, men ändå. Eftersom både syrran och Kenneth hade oregelbundna arbetstider barnvaktade jag både honom och hans systrar ofta och mycket, på kvällar, nätter helger och lov. Det var oftast roligt, men det var inte alltid lätt. Vi läste mycket, vi köpte lördagsgodis och jag lärde honom att äta salt och surt godis och Johan och jag lärde oss faktiskt att åka slalom samtidigt (vilket man inte kan tro när man ser oss åka nu). Jag har följt honom från det att han var en liten bebis, under alla år av hans uppväxt tills nu när han är en vuxen man, alldeles strax 30 år gammal. Det är helt otroligt att tiden har gott så fort! Och tänk att han nästan har kommit ikapp mig i ålder!
 
Här är han, tre år gammal!
 

Idag har vi haft överraskningsfest för honom. Vi lyckades hålla den hemlig, tänk vad bra det är med hemliga Facebookgrupper! Jag bakade tårta och tog med, marängkrisptårta med citronkräm.


Tillsammans hade vi ordnat en massa gott fikabröd!!!


Här står födelsedagsbarnet och tittar på Oskar som spelar piano. Hans svåger Johan håller Arvid, som hellre tittade på mig, i alla fall just då.


Elvira och Arvid! Övriga gäster har jag inte bild på!

 
Jag hoppas att Johan uppskattade att bli firad!
 
Johan - jag önskar dig all lycka i framtiden!!! /Moster
 
 
Att fira födelsedagar är sunt.
Statistiken visar att de som firar flest födelsedagar också är de som lever längst.
 
Father Larry Lorenzoni
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar