2014-07-01

Böcker i juni

1/6 (?) Flickorna av Lori Lansens
?/6 I maktens skugga av Viveca Sten
5/6 (?) Bättre tillsammans av Sheila O´Flanagan
? Havskatten av Ann Rosman
?/6 Så gott som död av Mark Billingham
?/6 Sophies historia av Jojo Moyes
11/6 Solviken av Annika Esrassy
?/6 Fallet av Michael Connelly
?/6 Än klappar hjärtan av Helena von Zweigbergk
15/6 Barnmorskan i Hope River av Patricia Harman
19/6 Den osynlige mannen från Salem av Christoffer Carlsson
21/6 Kusin Rachel av Daphne du Maurier
22/6 Nattåg av Barbara Wood
23/6 Skymningens barfotabarn av Anna Jansson
25/6 Sista paret ut av Arne Dahl
29/6 Tjockare än vatten av Carin Gerhardsen

16 böcker i juni. Många nya, eftersom jag fyllt år och köpt/fått en massa böcker.
Flickorna handlar om två flickor som är sammanväxta i huvudet. De skriver en bok om sitt liv, från sina egna perspektiv. Intressant, sorglig, bra.
I I maktens skugga bygger en ny sommargäst ett vräkigt hus och blir impopulär bland öborna på Sandhamn. Det är dock inte hans enda bekymmer, han gör skumma affärer med Ryssland också. Inflyttningsfesten slutar i katastrof... Spännande!
Bättre tillsammans handlar om journalisten Sheridan som får sparken som sportjournalist och börjar jobba på en liten lantsortstidning. Hon har för avsikt att skriva ett avslöjande reportage om mannen som ansvarar för att hon fick sparken. Hon bor på ett litet pensionat hos Nina, vars man är skådespelare och har varit otrogen mot henne. En romantisk, gullig och lite spännande bok.
Havskatten har en spännande dåtidhistoria om det gamla badhuset, en familj som kommer dit och om läkarna där. Jag hade dock velat veta mer hur det gick för dem. Nutidshistorien var inte lika spännande, men helt ok. Jag vill åka till Marstrand och titta på platserna som är med i boken!
Så gott som död handlar om två personer som tas som gisslan av en butiksinnehavare. Han vill att polisen Tom Thorne ska ta reda på vad som egentligen hände hans son, som sägs ha tagit livet av sig i fängelset. Den var bra, jag måste nog försöka hitta tidigare böcker av samme författare.
Sophies historia handlar om en kvinna i Frankrike under första världskriget och om den tavla hennes make målat av henne. Den var gripande och spännande.
Solviken handlar om en kvinna som ärver ett torp och om mannen hon lär känna som har en lite läskig exfru. En helt ok bok.
I Fallet jobbar Harry Bosch med två fall samtidigt, dels mordet/självmordet på hans gamle antagonist Irvings son och dels ett Cold case - en gammal våldtäkt/mord. Han gör sitt bästa för att lösa båda fallen. Dock är det en massa politik inblandat i det hela... Som vanligt en spännande deckare av Connelly.
Än klappar hjärtan handlar om tre systrar som tappat kontakten med varandra. De berättar var och en sin historia och blir del av varandras liv igen. En lite gripande berättelse.
Barnmorskan i Hope River handlar om en kvinna som arbetar som barnmorska i ett fattigt lantdistrikt i USA. En fängslande historisk berättelse.
Den osynlige mannen från Salem handlar om polisen Leo Junker. En kvinna mördas i huset där han bor och ledtrådar pekar på att mordet har med hans uppväxt i en Stockholmsförort att göra. Spännande, intressant, jag väntar på fortsättningen.
Kusin Rachel handlar om Philip som bor hos sin farbror. Farbrodern reser till Italien, gifter sig med kusin Rachel och dör. Kusin Rachel besöker Philip. Han blir kär i henne, men är hon kär eller har hon förgiftat farbrodern?
Nattåg utspelar sig under andra världskriget. En läkare och hans medhjälpare försöker hjälpa stadens invånare genom att skapa en falsk tyfusepidemi så att tyskarna ska hålla sig borta från staden.
Skymningens barfotabarn handlar om en flicka som blir mobbad och utnyttjad och om tyskar och judar som kom till Gotland i slutet av andra världskriget. Den har en spännande och intressant historia, men jag stör mig på att allting ska hända med och involvera Maria Werns familj.
Sista paret ut är den avslutande boken om Opcop-gruppen. Parvis jobbar de med olika delar av ett och samma fall, en fabrik som ska producera den perfekta soldaten med genmanipulation, deras kidnappade kollegor, mordet på en av deras kollegor. Intelligent och spännande som vanligt.
Tjockare än vatten börjar med en mamma som dör av en olyckshändelse när hon ska rädda en katt. I nutid mördas en massa katter, men också en kvinna. Händelser som berört poliserna i tidigare böcker, att någon stalkar Hamads exfru och våldtäkten på Westman har också nåt med detta att göra. Spännande bok som vanligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar