2014-05-19

Knäckig äppelpaj

Pajen vi gjorde i lördags var så god så jag måste spara receptet här! Håkan tyckte dock att det saknades kanel, jag hade tänkt ha i det, men glömde...


600 g äpplen
150 g smör                                     
2 dl råsocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt 
kanel                                    
                                    
Sätt ugnen på 200°C. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en smord pajform. Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och vispgrädde. Ta från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.  Fördela smeten över äpplena. Grädda i ugnen ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med vaniljsås.

Bilden gör inte pajen rättvisa alls!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar