Pannacotta med vit choklad
4 - 6 portioner (eller 20 miniportioner)
5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
3 st gelatinblad
Till garnering:
Bär (jag använder ofta hallon och blåbär) eller
Limemarinerade jordgubbar, se recept nedan
Bryt chokladen i bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Koka upp grädde och vaniljsocker.
Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning.
Krama ut gelatinbladen, lägg dem i choklad- och gräddblandningen och rör tills de löst upp sig.
Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen i minst 2-3 timmar. Det går bra att göra dem en dag i förväg, men dekorera dem inte i förväg.
Limemarinerade jordgubbar
½ l jordgubbar
½ lime
1 msk honung
Blanda rivet limeskal, limejuice och honung i en skål. Skiva jordgubbarna (mosa om du ska göra miniportioner) och blanda ner dem. Låt stå i minst 15 min (några timmar går bra).
Detta är miniportioner från 50-årsfesten, gjorda i engångssnapsglas.
Syster yster, kan du dela med dig av detta till din kollega som efterfrågade det?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar