2012-06-03

Böcker i maj

1/5 Snäcksamlarna av Rosamunde Pilcher
5/5 September av Rosamunde Pilcher
8/5 Sankta Psyko av Johan Theorin
9/5 Vägen hem av Rosamunde Pilcher
13/5 När skönheten kom till Bro av Anna Jansson
13/5 Iskällaren av Minette Walters
14/5 Skulptrisen av Minette Walters
16/5 Doft av rosor av Nora Roberts
17/5 Blomsterkronan av Minette Walters
19/5 Mörkt rum av Minette Walters
20/5 Eko av Minette Walters
23/5 Bränningen av Minette Walters
25/5 Eldstungor av Minette Walters
25/5 Ormars skepnad av Minette Walters
28/5 Misstanken av Minette Walters
15 böcker i maj. 9 av dem av Minette Walters, deckarfavoriter i repris. De tidigaste böckerna är allra bäst, men de nyare är också bra. Jag gillar hennes sätt att i flera böcker skriva så att man i slutet tror att man vet vad som hänt - men inte är riktigt säker ändå. Hennes böcker är kryddade med polisrapporter, tidningsutklipp, brev med mera, man får nästan en känsla av att hon tagit en sann händelse ur en tidning och skrivit sin version av den.
Tre av böckerna är en fortsättning på förra månadens Rosamunde Pilcher-maraton. De här tre är de tjockaste och bästa. Jag vet inte vad det är jag gillar bäst i hennes böcker, men jag tror nästan det är miljöerna, platserna. Hon får mig att vilja åka dit de utspelar sig.
Theorins nya bok utspelar sig tyvärr inte på Öland som de tidigare, men den var spännande och bra och vävde samman gamla händelser och nya med lite hämnd. Den utspelar sig på en förskola tillförande ett sjukhus för psykiskt störda våldsbrottslingar...
Anna Janssons nya bok var också spännande och bra. Ett sällskap av "lajvare" under medeltidsveckan på Gotland, en kvinna som hamnar i koma efter en bilolycka, en försvunnen tjej, en dubbelgrav från medeltiden och en historia som har sitt urspung i händelser som utspelat sig långt tidigare.
Doft av rosor är den andra av fyra böcker i Nora Roberts serie om fyra tjejer som tillsammans driver ett bröllopsföretag. Den första boken handlade om fotografen, den här om floristen. Naturligtvis fann även hon kärleken i sin närhet, alldeles oväntat. De är romantiska och gulliga, men det jag gillar bäst är entreprenörskapet som beskrivs!

När jag fyllde år fick jag presentkort och pengar, så nu kan jag köpa en del av sommarens alla nya deckare. Jag ser fram emot mycket härlig läsning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar