2016-07-01

Roadtrip - Prora och Sassnitz

Igår, torsdag och vår femte dag, fick barnen sova rätt länge, det behövde de! Sedan åkte vi mot östra delen av ön. Ett ställe som vi definitivt hade bestämt oss för att besöka innan var Prora. Prora började byggas på 30-talet och var tänkt som en semesteranläggning för vanligt folk. Det skulle byggas fem olika anläggningar på olika ställen i Tyskland med plats för 20000 människor vardera. På bilden nedan med modellen kan du se hur det var tänkt att bli. 


En del hann bli mer eller mindre färdigbyggt, en del halvklart och en del blev inte alls byggt. Sedan började kriget och byggarbetarna behövdes på annat håll. Delar av anläggningen användes under och efter kriget som militäranläggning. Nu är det väldigt förfallet, men det såg ut som om de håller  på och renoverar vissa delar. 


Såhär kunde ett lite större rum ha sett ut, om det hade blivit klart. 


Det är en gigantisk anläggning. Vi besökte museet, som hade många olika utställningar och inte var det bästa museum jag varit på. 


Vi rundade huset och kom ner till stranden. En vacker strand, bortsett från tegelmuren. 


Elvira har hittat en snäcka. 


Det började dock regna, så vi fick strax gå därifrån. 


Vi åkte vidare mot Sassnitz och Jasmund nationalpark. Tyvärr var man tvungen att parkera bilen och åka buss till utkiksplatsen och eftersom vi inte hade mynt till parkeringen (de har bara myntautomater!!!) eller hade lust att trängas på en buss så fick det vara. Lite tråkigt, vi skulle ha gjort bättre research. Det fick bli en promenad i Sassnitz istället. Där gjorde de reklam för Pettersson och Findus!


Vi köpte otroligt god glass i hamnen!


Och gick en promenad i utkanten av nationalparken. 


Det är en stor, vacker bokskog, bland annat. 


Dålig planering och lite felprioritering gjorde att detta inte blev den bästa dagen hittills på semestern, men det ordnade upp sig och blev bra ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar