2016-07-03

Roadtrip - En dag på Legoland

När vi vaknade i morse (dag 8, söndag) var jag lite misspeppad. Det regnade och var kallt ute, inte perfekta förutsättningar för ett besök på Legoland tänkte jag. 
Vi kom dit i god tid, och kom snabbt in efter lite krångel med vouchern. 


Vi köpte regnponchos och sedan tog vi en rundtur med tåget. Utan att köa. Vi gick sedan till körskolan, Oskar hamnade i första gruppen för dagen och medan vi väntade på den hann barnen åka nån grej som gick i luften över trafikskolan. Oskar lyckades sedan ta körkort och hade riktigt kul! Det gick riktigt bra att följa trafikreglerna!


Kycklingfamilj?


Vi åkte kanot! Eftersom det inte var nån kö åkte vi en gång till utan att kliva ur!


 Vi åkte Draken, sagoresa/bergodalbana, två gånger utan att behöva stå i kö. Sedan var det dags för lunch, mackor med klegg. 


Vi åkte dessa båtar, som åker runt i en lång bana och sedan åker upp med en hiss och nedför backen på bilden. Kul! Den åkte vi också två gånger!


Två bergodalbanor till klarade jag och barnen av, två gånger vardera. Härligt!


Vi tittade på pingviner. 


Vi fikade också, latte och brownie och Oskar fick äntligen en donut, som han tjatat om sen Polen. 

De här båtarna åkte barnen två gånger på raken. Först styrde Oskar. Sedan var det Elviras tur. Hon styrde inte som Oskar ville så han blev sur, men vi trodde att han var åksjuk för han gjorde hemska miner och såg förtvivlad ut!


Vi besökte spökhuset, åkte hoppande grodor och en snurrande båt (barnen) och poserade vid Mount Rushmore!


I lejonets gap!


Vi tittade på fiskar och lego i Atlantis


Och så tittade vi på Miniland, och åh, vad vi blev sugna på att bygga sådana jättebyggen!


Den tilsandede kirke har vi besökt när Elvira var liten, dit har vi tänkt oss igen. 
Bergen har jag besökt, har något minne av husen nedan och glass - min pappa och svåger räknade med att kunna äta resterna av mina systerdöttrars jätteglassar, pappa fick en hel del av Martinas glass, men Lovisa, 3 år? tryckte det mesta av sin glass själv så Kenneth blev utan. Om jag minns rätt!


Nöjda avslutade vi dagen i legoaffären och Oskar handlade upp sina födelsedagspengar! Elvira och Mathilda hittade också lite att köpa. 


Hade det inte regnat hade det varit mer folk på Legoland och då tror jag inte vi hade hunnit hälften så mycket som vi gjorde nu! Så planera in ert besök på Legoland en regnig dag! (Det gjorde vi, i januari.)

Till och med parkeringsbiljetten har legogubbar på sig!


Tillbaka på campingen har vi slöat, barnen har lekt och surfat på mobilerna och vi vuxna såg säsongsavslutningen på Game of Thrones på Elviras mini - iPad! Längtar redan efter nästa säsong!


Imorgon är det dags att packa ihop och åka vidare!

2 kommentarer:

  1. Glass går alltid ner! ;) /Lovisa

    SvaraRadera
  2. Åh vad roligt med Legoland, det var längesedan vi var där nu. Vad skönt att slippa så mycket köer även om regn inte är drömvädret.

    SvaraRadera