2009-05-13

Uttråkad

Det är oftast mysigt och kul att vara föräldraledig, men vissa dagar känner jag mig ruskigt uttråkad. Idag, på eftermiddagen, var en sådan dag. Jag kunde inte komma på något att göra med barnen, vi hade redan varit på öppen förskola, lånat böcker på biblioteket, fikat med mamma och pappa och tittat på leksaker i leksaksaffären den här veckan. Elvira hade redan cyklat några varv runt rundeln på vår gata idag, något hon gjort varje dag sedan hon blev av med gipset, och hon kunde inte komma på något hon ville göra. Tråååååkigt, tyckte vi båda.

Räddningen blev en utflykt till Ingalill (barnens farmor). Jag ringde och frågade om vi fick komma, vilket vi naturligtvis fick. Mathilda, Elvira, Oskar och jag packade in oss i bilen och åkte iväg. Under tiden bakade Ingalill chokladmuffins och rulltårta! Vi fikade, pratade, barnen lekte (ibland är det roligare att leka hemma hos någon annan) och Mathilda och jag la in våra bloggar som favoriter på Ingalills dator så att hon kan följa dem, framför allt Mathildas reseblogg!
En tråkig eftermiddag blev alltså till slut en riktigt trevlig eftermiddag! Dessutom fick jag med mig ett broderi hem, jag ska göra en julduk. Det gäller att vara ute i tid!


Dagens citat:
Vänskap är en planta, som kräver flitig bevattning.
Tyskt ordspråk

1 kommentar:

  1. Det kasnke ska vara så att man börjar känna sig uttråkad för att man inte ska deppa ihop helt när man är tvungen att börja jobba igen. Bra med vänner som man kan besöka och få lite guldkant hos. Jag har en deppig dotter./ Syster Yster

    SvaraRadera