2009-05-17

Utflykter och grillning!

Den här helgen har vi verkligen haft fullt upp! Måste vara "Stora utflykts-helgen". I fredags eftermiddag besökte Elvira och Ida de söta fölen vid Lassåna Herrgård. Ett av dem var riktigt nyfiket och kom fram och nosade på tjejerna. Vi fikade och lekte hemma hos Ida också.


I lördags förmiddag var vi vid Lillängen i Hasselfors och träffade Skogsmulle och Skräpmaja. Vi gick tipspromenad och åt lunch (pastasallad med snickarkorv!) i solen med många andra trevliga familjer. På bilden skymtar ni Skräpmaja och allt skräp hon strött ut!I går kväll var Ida med familj hemma hos oss och grillade. En mycket trevlig kväll! Vi bjöd på kött, grekisk sallad, tzatziki, hummus och vitlöksbröd, något vi själva tycker mycket om, och det verkade våra gäster också göra. Barnen ville i och för sig hellre ha korv och bröd! Till eferrätt blev det äppelpaj med vaniljglass.

Idag blev det också utflykt. Det var dags för Söndax-avslutning och vi valde att ha den i Tivedens Nationalpark. Det är så otroligt vackert där, har du inte varit där så tycker jag absolut att du ska åka dit. Ibland åker man till andra länder och glömmer bort att vi har så mycket fantastiskt här hemma, alldeles runt knuten. Vi promenerade till Stenkälla. På bilden står min man med sonen på ryggen under de stora klippblock som kallas Stenkälla. Jag (med flera) fick bära Elvira vissa bitar, hon är inte helt bra i benet än, men långa sträckor gick/klättrade/hoppade hon på egen hand. Hade hon varit helt bra i benet hade hon nog uppskattat den dramatiska naturen ännu mer. Berättelsen om alla rövare som bodde här förr i tiden gick hem i alla fall.Kusin Lovisa var med Elvira och klättrade! Efter promenaden åt vi lunch (pastasallad med snickarkorv!), sjöng ett par sånger och tävlade i kast med sko, golfboll i hink och ballonguppblåsning. En trevlig utflykt!


När vi kom hem slängde jag ihop en kladdkaka så att vi skulle ha något att bjuda svärmor på när hon kom och fikade. Varm kladdkaka med vaniljglass är otroligt gott! Mathilda kom hem efter en helg i Askersund och vi fick en trevlig fikastund tillsammans!
Så, en helg med mycket sol, frisk luft och trevligt umgänge blev det!
Dagen citat:
Ödet ger oss släktingar, men våra vänner väljer vi själva.
Jaques Delille
(Men jag har haft tur, jag har många underbara släktingar som verkligen är mina vänner också!)


1 kommentar:

  1. Jag visste väl att det sulle bli bra!/ Syster yster

    SvaraRadera