2014-02-21

Böcker i januari

1/1 Om du får det här brevet av Sarah Blake
2/1 På ön av Tracey Garvis Graves
3/1 Carolines arv av Katherine Webb
5/1 Värdshuset av Nora Roberts
9/1 Expeditionen - Min kärlekshistoria av Bea Uusma
10/1 Vindsjälar av Mons Kallentoft
11/1 Heligt blod av Jonathan Hayes
13/1 En grym död av Jonathan Hayes
15/1 En ond liten handling av Elizabeth George
18/1 Analfabeten som kunde räkna av Jonas Jonasson
20/1 Högre än alla himlar av Louise Boije af Gennäs

11 böcker i januari.
Om du får det här brevet utspelar sig under andra världskriget och handlar bland annat om en kvinna som arbetar på posten, en kvinna som bör få beskedet att hennes man har avlidit i kriget och en kvinnlig radioreporter som rapporterar från krigets London. Den var bra, men jag förväntade mig på nåt vis att den skulle vara...mer.
På ön är en bok som författaren själv givit ut, den ratades av bokförlagen. Den handlar om en ung lärare och eleven hon ska undervisa under sommaren och vad som händer när de hamnar på en öde ö. Ingen stor litteratur, men lite intressant.
Carolines arv handlar om två systrar som ärver ett hus, om hemska minnen och mörka hemligheter. Spännande och bra.
Värdshuset är den första i en ny trilogi av Nora Roberts. Den här handlar om tre bröder som renoverar och ska driva ett värdshus. En av dem blir kär i en ensamstående mamma, tillika bokhandlare. Och ja, två andra kvinnor som är goda vänner till bokhandlaren presenteras också. Upplägget känns kanske igen? Som vanligt vet man hur det slutar, pålitligt förutsägbart, men jag ser ändå fram emot nästa del.
Expeditionen fick jag låna av en arbetskamrat. Det var en mycket intressant berättelse om Beas försök att ta reda på vad som hände Andrée under hans försök att med luftballong nå Nordpolen. Spännande historisk berättelse, men lika spännande att följa Beas resa.
Vindsjälar handlar mycket om äldreomsorgen och hur illa det har blivit när olika företag ska tjäna pengar på den. Fruktansvärt! Och sen sker det ett mord på ålderdomshemmet också.
Heyes böcker var riktigt otäcka, spännande böcker om en rättsläkare, den ena handlar om en ung kvinna som blivit ögonvittne till ett bestialiskt mord, den andra om knarkaffärer och mord i Everglades.
En ond liten handling handlar om Havers unga granne, som först blir bortförd av sin mamma och sedan kidnappad från henne. Kärleken till flickans pappa får Havers att göra mer än hon bör för att hitta flickan igen.
Analfabeten är rolig, osannolik och läsvärd. Den handlar om en ung, intelligent flicka från Sydafrika och om två tvillingbröder med väldigt olika åsikter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar