2013-06-01

Böcker i maj

30/4 Är det någon där? av Marian Keyes
?/5 Hemligheten på Mercy Close av Marian Keyes
5/5 Och så levde de lyckliga av Lucy Dillon
?/5 Livet efter dig av Jojo Moyes
9/5 Levande begravd av Peter James
11/5 En skymt av himlen av Sherryl Woods
15/5 Den lyckligaste dagen av Nora Roberts
?/5 Bara ett barn av Malin Persson Giolito
?/5 Busters öron av Maria Ernestam
21/5 Fjärilseffekten av Karin Alvtegen
?/5 Drömbokhandlen av Laurence Cossé
24/5 Inferno av Dan Brown

12 böcker har jag läst denna månad.
Jag fortsatte Keyes-maratonet från förra månaden, jag älskar hennes böcker! Såg att hon har skrivit en till, den måste inhandlas!
Det blev en ny Dillon, som handlade om något så underbart som en bokhandel! Och kärlek, vänskap, föräldraskap och naturligtvis hundar! Charmig, precis som hennes andra böcker.
Livet efter dig är en kärlekshistoria med lite allvar, om en arbetslöstjej som börjar arbeta som sällskapsdam åt en totalförlamad man .
Levande begravd är en ruskig (men efterhand rätt osannolik) historia om en kille som på sin svensexa blir nedgrävd i en kista. Problemet är att hans kompisar strax därefter dör i en bilolycka... Mardröm!
En skymt av himlen handlar om livet i en amerikansk småstad, om två frånskilda föräldrar vars dotter är nära att dö av anorexi.
Den lyckligaste dagen är den fjärde boken i Nora Roberts bröllopsserie. Det är den fjärde tjejens tur att bli kär och de fortsätter att jobba med sitt bröllopsföretag.
Bara ett barn handlar om en liten kille som blir misshandlad, om hans mamma, hans lärare, hans socialsekreterare, hans advokat mfl. En gripande berättelse om något som jag tror tyvärr händer alltför ofta.
Busters öron handlar om en kvinna som i 56-årsåldern börjar skriva dagbok om sin ganska eländiga barn och ungdomstid. Den har vissa likheter med boken ovan.
Fjärilseffekten handlar om Bodil som fått veta att hon har en obotlig sjukdom, hennes dotter Veronica som går i terapi på grund av sin uppväxt och Andreas som inte är sig själv efter att ha varit i en guldsmedsaffär när den blev rånad. En lite sorglig och intressant bok.
Drömbokhandeln handlar om två bokälskare som öppnar en bokhandel där de bara säljer "goda" böcker, alltså inte bästsäljare utan lite mer finkultur. Men någon gör sitt bästa för att sabotera för dem. Lite osannolikt, tycker jag. Och den handlar väldigt mycket om franska böcker. Inte min grej. Men historien var lite spännande.
I Inferno, Dan Browns senaste, är Robert Langdon ute på äventyr som vanligt. Den här gången ska han rädda värden från ett dödligt virus genom att följa ledtrådar, bland annat en karta över Dantes Inferno. Spännande, man får lust att resa till Florens, men lite lik de tidigare böckerna.

Nu ser jag fram emot sommarläsning, jag hoppas få tag på många bra deckare mm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar