2013-06-26

Seg chokladmaräng

Idag har jag gjort chokladmaräng. Det var lätt och gott!


Seg chokladmaräng (12-13 st halvstora)

4 äggvitor
3 dl strösocker
1 msk pressad citron
100 g smält mörk choklad

Blanda äggvitorna, sockret och citronsaften i en glasskål eller rostfri bunke och ställ över en kastrull med lite kokande vatten på botten (vattenbad). Vispa för hand medan du värmer äggvitorna till 60 grader. Tag av skålen från värmen. Vispa med elvisp tills smeten blir blank och fast.

Smält chokladen och häll den över vitorna. Vänd runt lite slarvigt så smeten blir "randig". Använd två skedar och klicka ut smeten på bakplåtspapper. Grädda i 125 grader i 10 minuter. Sänk värmen till 100 grader och grädda i 1,5 timmar. Låt svalna på galler.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar