2012-03-02

Böcker i februari

2/2 Frukta inte av Anne Holt
6/2 Skynda att älska av Alex Schulman
8/2 Bekännelsen av John Grisham
10/2 Som en drömbild av Nora Roberts
11/2 De målade grottornas land av Jean M Auel
17/2 Getingsommar av Denise Mina
22/2 Marshmallows till frukost av Dorothy Koomson
23/2 Begravt i glömska av Nora Roberts
27/2 Diamanter är för evigt av Lauren Weisberger

9 böcker i februari. De var bra allihop!
Jag har läst en bok av Dorothy Koomson tidigare och tyckte den var mycket bra. Jag blev därför glad när jag hittade en till bok av henne. Jag gillade även denna bok. Den handlar om en kvinna som hyr ett rum i gårdshuset hos en familj. Hon får snabbt kontakt med barnen i familjen, de behöver hennas hjälp. En bok om föräldraskap, alkoholism, våldtäkt mm.
Två Nora Roberts som jag inte läst tidigare hann jag med denna månad. Som en drömbild är den första i en ny romanserie. NR brukar alltid skriva trilogier, men eftersom denna handlar om fyra kvinnor som tillsammans driver en bröllopsagentur, så misstänker jag att det blir fyra böcker i serien. (Vad heter det då? Kvartologi?) Denna första bok handlar om agenturens fotograf, och hennes möte med en lärare...
I Begravt i glömska renoverar huvudrollsinnehavaren sin mormors gamla hus. Någon lämnar hotfulla meddelanden till henne, och tvärs över gatan bor en snygg seriealbumstecknare...
Bekännelsen är en spännande Grishambok om en präst/pastor, en fd fånge och en dödsdömd ung man vars avrättning närmar sig.
Auel har skrivit ännu en bok om Ayla. Jag gillar dem, samtidigt som jag stör mig på att hon (och till viss del hennes man) är så otroligt mycket duktigare på precis alla områden än vad alla andra är. I den här boken får vi följa hennes liv som mamma och blivande medicinkvinna.
Diamanter är för evigt är väl en typisk chick lit - bok, underhållande och rolig. Den handlar om tre goda vänner och deras kärleksbekymmer. De sluter en pakt. Inom ett år ska en av dem, som är "pojkvänsberoende", ha sex med vilt främmande män på alla kontinenter under sina arbetsresor. En annan, känd för sina många romantiska förbindelser, ska leva monogamt och förlova sig. Den tredje, som verkar leva ett perfekt liv med en perfekt pojkvän, ett perfekt jobb etc, ska lära sig att njuta av sitt perfekta liv. Inte så enkelt för dem, som ni kanske förstår!

Nu orkar jag inte skriva om fler böcker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar