2010-07-16

Jordgubb- fläderblomssaft!

I onsdags efter att vi hade plockat jordgubbar gjorde jag saft. Jag hade tänkt göra två sorter, en ren flädersaft, men fläderbusken hade först torkat och sen hade blommorna regnat bort, så jag fick med möda (och mammas hjälp) ihop tio klasar till en sats jordgubb- fläderblomssaft. Nu står den i kylen och saftar till sig. I morgon är det dags att sila den och hälla den på flaskor. Hoppas den blir god! Tre burkar jordgubbssylt fick jag också till.


När jag var klar med detta började jag frysa och efter ett tag insåg jag att även jag hade feber. Det är inte roligt! Nu börjar båda jag och Elvira må bättre, men vi är fortfarande lite "svaga", som Elvira uttrycker det.
Idag jobbar Håkan sin sista dag, sen har vi semester på riktigt! Snart dags för några dagar på Västkusten (Elvira ser mest fram mot besöket på Ullared, då hon tänker köpa en leksak), men innan det ska min svärmor, min svåger och hans tre söner komma på besök och grilla lite! Och kanske provsmaka lite saft också? Jag skulle få en bit surdeg av min svåger, så jag kan testa att göra surdegsbröd!
Dagens citat:
Att ibland ändra åsikt
skiljer den vise från den envise.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Ser att du har fått boken du hade beställt. Får jag komma förbi och låna den nån dag? Tar med mig nr 2 i Hammarby-serien då. Fick låna den häromdan. /Åsa

    SvaraRadera
  2. Mathilda läser den just nu, men hon är nog snart klar!

    SvaraRadera