2016-06-28

Roadtrip - En dag i Sopot

Vi har det så bra här i Sopot, så det är inte klokt! Här är vårt hotell. Det är inte det lyxigaste av hotell, men rent och fräscht, engelsktalande personal, fräscht badrum - det duger mycket gott. Mathilda har ett enkelrum, vi har ett fyrbäddsrum som är rätt stort. 


Vi började med att gå längs stranden in mot centrum. Lummiga trappor för oss ner mot stranden, sen finns en skuggig strandpromenad att gå på. Sopot är en gammal kurort, det finns många vackra gamla hus och den lummiga strandpromenaden påminner mig om kurortsparken i Hjo, fast större. Vackert!


Vi var tvungna att kolla in stranden innan vi gick vidare. 


Efter drygt 20 minuters promenad passade ett glasstopp bra. Det var löjligt billigt att sitta mitt i turiststråket och äta glass. Polen är ett billigt land för turister, det är rätt härligt att känna att man har råd med det mesta. 


Vi tittade på det krokiga huset förstås!


Lunchen blev en halv våffla med mjukglass och bär eller sylt. 


Mathilda och jag delade på pommes och nån form av pizzamacka, det var gott! Håkan fick svälta. Nej, men han var fortfarande mätt efter frukosten. 


Sedan blev det promenad tillbaka för att hämta badkläder och så badade vi! Underbar strand, inte jättevarmt i vattnet men nästan bara vi som badade. 


Fast när vi varit i en stund kom det fler barn i vattnet. Jag kan nästan höra dem tjata på sina föräldrar: "Men mamma, de barnen får ju bada. Jag vill också!"


Promenad tillbaka till hotellet!


Slappa en stund!


Kaffe/öl/läsk utanför hotellet. 


Lite geocaching! Vi fick gå långt för att komma över vägen, trots att Cachen låg nära. 


Vi handlade lite snacks också - klart man ska ha måndagsmys?!

Lyckan kostar ingenting
och är värd så mycket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar