2016-06-22

Nyhem, onsdag - massor med trevliga människor och sen hemresa

Likt dagarna innan gick vi efter frukost till second hand-tältet och drack kaffe. Den här dagen valde vi att lyxa till det med nybakade wienerbröd. Det var såå gott! De har en myshörna i sitt tält där vi satt och fikade. Mysigt!


När vi fikat klart träffade vi på lite folk vi känner. Holger, som varit pastor hos oss och Göran, som bodde här tidigare och var med i vår församling. Hos Göran och hans fru Stina var jag mycket under en period i tonåren. Roligt att träffas!
Sedan gick vi till Nyhemshallen och som vanligt fick Oskar en kram av en maskot!


Sedan gick barnen på barnmöte och vi mötte upp Lovisa, Martina och Arvid. Vi riktade vår uppmärksamhet mot den här glada killen, som trots sin unga ålder spanade på tjejer och försökte krypa iväg till dem. Inte så lätt när man bara kan hasa bakåt. En tjej, som kunde gå, kom fram och tittade på honom, då blev han glad!


Barnen på barnmöte. Ser ni dem? 


Sedan åt vi tacos i husvagnen innan Lovisa skulle åka ifrån oss. Barnen var barnvakt åt Arvid först medan vi åt. 


Vi vinkade farväl åt Lovisa och sedan var det dags att riva förtältet medan Elvira sövde Arvid. 


När allt var inpackat gick vi och köpte glass. Vi satt på vår filt under tallarna och fick besök. Först kom Åsa, som var föräldraledig samtidigt som syrran när Johan och Martina var små. Sedan kom Anna, en god vän till mig som bodde här tidigare och som varit fröken åt Elvira på förskolan. Hennes dotter Ester som är ungefär som Elvira, hälsade vi också på. Elin, hennes äldsta dotter som jag känt sen hon var bebis, träffade vi dagen innan. Hon är 16 snart, tiden går fort. Anna brukar vi träffa så gott som varje år på Nyhem, det är så kul att ses ibland. 


Sedan kom Stina, Göran som vi träffade på förmiddagens fru. Hon har gått i samma klass som Håkan, världen är liten!  Det började regna så vi gick och fikade under tak, och pratade och pratade och uppdaterade oss om varandras liv. Stina träffade Elvira och jag förra våren när vi varit i Polen, så det var inte 100 år sedan vi sågs. Väldigt roligt att träffas!


Efter en sväng i second hand-tältet blev det äntligen dags att pyssla, Oskar hade längtat hela dagen. Elvira har snöat in på att göra askar, Oskar på pärlplattor. 


Sedan gick vi för att byta dagens femtioelfte bajsblöja på Arvid, men jag gick och köpte pasta åt Elvira och Oskar istället. De har nämligen hunnit stänga pastavagnen innan vi hunnit handla ett par kvällar, så vi passade på när vi såg att det var öppet!

När barnen ätit gick vi för att möta upp bajsblöjegänget. Då hade de träffat på Lasse och Ingegerd, som vi inte träffat på flera år. Det var sååå roligt att se dem. De var pastorspar i vår församling under min tonårstid och jag har varit fröken åt deras barn i diverse olika barnaktiviteter i kyrkan. Det var så länge sedan vi sågs och det var så roligt att de hann komma innan vi åkte hem!

För efter detta kom Johan och fick mata Arvid medan vi åt, sedan gick vi till husvagnen, sa farväl och åkte hem. Hemresan gick bra, vi stannade bara tre gånger på resans första minuter, först för att hämta en nyckel vi glömt, sen för att stänga takluckan och sist för att sätta fast en backspegel som höll på att lossna. Sedan åkte vi, lyssnandes på musik från veckan, raka vägen hem. 
Skönt att komma hem till Håkan och till min säng!

Tack för härliga dagar älskade syster! Och tack Lovisa, Martina och Arvid! Och Elvira och Oskar förstås! Love you!

If I'm weird around you, it's because I'm comfortable. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar