2016-01-15

Oväntat

Igår när jag satt och rättade böcker på jobbet durrade det till i telefonen och jag fick upp en nyhetsflash från nån av de stora kvällstidningarna. Jag blev jätteförvånad över den tråkiga nyheten. Alan Rickman är död. En skådespelare jag länge tyckt om och beundrat. Ingen kan väl spela så läskigt elak som han? Jag såg honom nog först som Hans Gruber i Die Hard, sedan var det ju den elake sheriffen av Nottingham i Kevin Costners Robin Hood. I Förnuft och känsla spelar han ju en helt annan roll, han passar väl inte riktigt lika bra i en romantisk film, men ändå ok som en förnuftig och lite stel man. Störst och bäst är han förstås som Severus Snape i Harry Potter, den rollen gjorde han otroligt bra! I min favoritfilm Love Actually är han ju också med och gör en bra insats där också.


Mina fem favoritfilmer/serier med Alan Rickman. Noterar att Emma Thompson, en annan duktig skådespelare, är med i tre av dem!

2 kommentarer:

  1. Ja, jag och Bästa T pratade om honom idag på våran filmdate...riktigt tråkigt. Han har gjort många bra rollgestaltningar. Har du sett en gammal film som heter Truly Madly Deeply? Den är han också med i och den är riktigt bra....

    SvaraRadera
  2. Tycker att det är många som går bort i C nu...
    Vi har ca 95 mil till Vemdalen, men stannade faktiskt i Borlänge och övernattade på uppresan. Vi hade ingen brådska. Hemresan blir i ett svep. Ganska långt men maken brukar köra det mesta :-)

    SvaraRadera