2013-04-03

Böcker i mars

1/3 Sommarhuset av Anna Fredriksson
1/3 Ingen ängel av Penny Vincenzi
?/3 Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon
?/3 Italienska skor av Henning Mankell
9/3 Processen av John Grisham
?/3 Beslutet av Penny Vincenzi
15/3 Felicia försvann av Felicia Feldt
16/3 Dubbelbokat av Sophie Kinsella
17/3 Ögonblick att minnas av Nora Roberts
19/3 Hundar, hus och hjärtats längtan av Lucy Dillon
?/3 Den rika arvtagerskan av Caroline Courtney
?/3 Minnenas karusell av Diane Chamberlain
22/3 Sandmannen av Lars Kepler
23/3 Blandat blod av Katarina Mazetti
24/3 Sigrids hemlighet av Karin Wahlberg
24/3 Tempelbranden av Catharina Ingelman Sundberg
26/3 Lyckans nyckel av Danielle Steel
27/3 Liv utan gränser av Nick Vujicic
27/3 Att föda ett barn av Kristina Sandberg
 
19 böcker i mars! Det var rätt mycket, känns det som. Men det är klart, jag har varit sjuk och haft påsklov.

Sommarhuset var en somrig men lite tragisk berättelse om en arvstvist och en barndom. Gillade den och blev sugen på ett sommarhus i skärgården.
Ingen ängel utspelar sig i London under tidigt 1900-tal och är den första boken i en trilogi, har jag upptäckt. Måste få tag på fortsättningarna. Den handlar om Lady Celia, en viljestark och duktig kvinna, hennes familj och bokförlagsvärlden.
Vincenzis andra bok jag läst denna månad, Beslutet, utspelar sig i London under 60-talet och handlar även den om en duktig yrkeskvinna, en moderedaktör, som slits mellan sin man och sin önskan om att arbeta.
Lucy Dillon har skrivit två feelgood-böcker som utspelar sig i samma engelska samhälle, huvudpersonerna i den ena förekommer i periferin i den andra. Den ena handlar om en kvinna som får ärva ett hundpensionat/ställe för vanvårdade hundar och allt låter så idylliskt att jag funderade på att säga upp mig och börja jobba med hundar istället... Den andra handlar om en kvinna i stor sorg som kommer tillbaka till livet igen. Även här är hundar i allra högsta grad inblandade.
Italienska skor handlar om en man som lever ensam och ensligt på en ö. En dag står plötsligt en gammal kärlek ute på isen med sin rullator. Plötsligt blir han tvungen att på ett eller annat sätt förhålla sig, inte bara till henne, utan till en mängd andra människor.
Processen handlar, som nästan alla Grishams böcker om en advokat. Den här försöker vinna en process mot ett stort företag, men det är kanske inte så lätt som det från början ser ut.
Felicia försvann handlar om barnuppfostransförfattaren Anna Wahlgrens dotter och ger en mycket negativ bild av Anna, Felicias barndom men också Felicia själv. Vad är sant och vad är falskt? Är hälften sant så är det vidrigt.
I Dubbelbokat har två familjer hamnat i samma semesterhus. Av ett misstag eller av en orsak? Och har några av de två familjernas medlemmar ett gemensamt förflutet?
Ögonblick att minnas är del tre i Nora Roberts bröllopsserie. Den här handlar om gängets konditor och är ljuvligt förutsägbar.
Sandmannen är en välskriven och spännande Keplerbok om en seriemördare. Den är lagom läskig. (Den förra Keplerboken mådde jag nästan dåligt av.)
Jag har läst de tre första böckerna i serien Släkten, skrivna av olika författare. Det är historiska romaner som utspelar sig från 900-talet och framåt. Dåtida politik, religion och yrkeskunnande blandas med romantik. Jag gillar historia och de här böckerna var intressanta att läsa.
Lyckans nyckel handlar om en skattejurist som får ärva en klient och köper ett stort gammalt hus med en intressant historia. Hela hennes liv förändras.
Nick Vujicic har varken armar eller ben, bara en fot, men låter inte detta begränsa honom. En sann bok om en envis man som bland annat lärt sig surfa.
Att föda ett barn utspelar sig på 30-talet och handlar om en kvinna som blir gravid och måste gifta sig med en man hon inte känner, en man från en högre samhällsklass. Den ger en bild av en tid som inte är så långt från nuet (mina föräldrar föddes då) men som är mycket annorlunda. Det där med 4 timmar mellan amningarna, som ett litet exempel. Den var bra, men skriven på ett rörigt sätt, ibland visste jag inte vad som egentligen hände, vad som var tankar osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar