2012-05-05

Böcker i april

1/4 Sista anrop till Berlin av Phillipe van Rindt
4/4 Midvinter av Rosamunde Pilcher
5/4 Kaffe med musik av Karin Brunk Holmqvist
6/4 Det goda inom dig av Linda Olsson
8/4 Morden i Badgers drift av Caroline Graham
10/4 Vi måste prata om Kevin av Lionel Shriver
15/4 I tvillingarnas tecken av Rosamunde Pilcher
16/4 Snön som föll i april av Rosamunde Pilcher
17/4 En tragisk mans död av Caroline Graham
19/4 Himmel över London av Håkan Nesser
?/4 Viskleken av Arne Dahl
27/4 Att åter mötas av Rosamunde Pilcher
28/4 I pinjeträdens skugga av Rosamunde Pilcher
29/4 Mellan ebb och flod av Rosamunde Pilcher
14 böcker blev det i april.
Jag har läst en del böcker av Rosamunde Pilcher. Alla utom någon enstaka är sådana jag läst tidigare. Jag gillar hennes böcker, de är romantiska med mysiga miljöer och trevliga människor. När man läser flera på en gång inser man att de flesta handlar om en kvinna som är tillsammans med en trevlig man som hon inte älskar. Hon träffar på ett barn/en ung människa som inte är älskad av sina föräldrar/inte har någonstans att ta vägen. I berättelsen finns också en mammagestalt eller en något äldre kvinna som är lite bohemisk, men mycket älskvärd. Naturligtvis möter kvinnan sitt livs kärlek. Ganska förutsägbart, men läsvärt.
Jag har också läst två av böckerna bakom TV-serien Morden i Midsommer. De var bra, men jag såg naturligtvis TV-seriens Barnaby framför mig hela tiden.
Arne Dahls Viskleken om några av personerna från hans tidigare A-grupp, numer i internationella sammanhang, var spännande, otäck och riktigt bra.
Håkan Nessers bok var annorlunda, lite knepig och svår att förstå vad som egentligen hände, men jag gillar ändå hans sätt att skriva. Inte en av hans bästa, dock.
Kaffe med musik var rolig och bra, en bok om några tanter på bussresa. Jag skrattade mycket!
Vi måste prata om Kevin var desto allvarligare. Den handlar om mamman till en pojke som mördade flera personer i en skolskjutning, hur hon blir behandlad av omgivningen och om pojkens uppväxt. Otäck!
Sista anrop till Berlin var en spionroman om andra världskriget, lite spännande och intressant.
Det goda inom dig är en bok av författaren till Nu vill jag sjunga dig milda sånger, som jag tyckte mycket om. Den handlar om en 60-årig läkare på Nya Zeeland och en liten pojke hon träffar på. Samtidigt blickar hon tillbaka till sin sorgliga barndom hemma i Sverige. En gripande berättelse som gav mig en klump i magen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar